Kabine Beştepe’de toplanıyor: Gündemde 2023 asgari ücret ve EYT var

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak olan Kabine Toplantısı’nda ekonomik konuların ön planda olması bekleniyor. Yarın gerçekleşecek Kabine Toplantısı gündeminde 2023 asgari ücret ve EYT olacak. İşte haberin ayrıntıları...

11.12.2022-15:29 - (Son Güncelleme: 11.12.2022-15:29)

İki haftada bir Türkiye’nin en önemli konularının gündeme getirildiği Kabine Toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşecek. Toplantıda pek çok konu yer alacak olsa da milyonlarca vatandaş 2023 asgari ücret ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini dikkatle takip edecek. 

Kabine Toplantısı ne zaman?

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 12 Aralık 2022 Pazartesi (Yarın) günü gerçekleşecek. Öğle sonrası başlaması beklenen toplantının ardından alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Kabine Toplantısı EYT Asgari Ücret

Gündemde 2023 asgari ücret ve EYT var

NTV'de yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in devam eden asgari ücret görüşmelerinde son durum hakkında kabineye bilgi vermesi de beklentiler arasında.

Ekonomideki son gelişmeler, yurt içi ve yurt dışında süren terörle mücadele operasyonları da kabinenin önemli başlıkları arasında olacak.

Asgari ücrette dikkatler ikinci toplantıda

7 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren Asgari ücret zammında gözler ikinci toplantıya çevrildi. İlk toplantı 7 Aralık tarihinde gerçekleştirilmişti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı 14 Aralık’ta yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci katılıyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili kritik noktalara değindi. Bakan Muş “ "Çalışanı enflasyona ezdirmemek gerekli. İşçinin alım gücü azalırsa motivasyonu düşer. Sendikaları hükümet dinliyor.İkisi arasında bir yol bulacağız. İşçinin alımı gücü ile işverenin gücü gözetilecek." dedi.

Kabine Toplantısı EYT Asgari Ücret-1

EYT’de gözler Kabine Toplantısı’nda 

Beştepe'deki toplantıda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin son durumun masaya yatırılması bekleniyor. EYT'ye ilişkin son verilerin ilgili bakanların sunumuyla toplantıda ele alınacağı belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in devam eden asgari ücret görüşmelerinde son durum hakkında kabineye bilgi vermesi de beklentiler arasında.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal