Kabine Başkan Erdoğan Önderliğinde Bir Araya Geliyor, Türkiye'nin Gözü Bu Toplantıda!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanacak. Toplantıda iç ve dış gündeme ilişkin önemli başlıklar ele alınacak.

25.10.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-10:04)

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde toplanıyor. Kabine toplantısında gündemin, G20 Liderler Zirvesi, terörle mücadele ve yerli aşı TURKOVAC hakkındaki son gelişmeler olması bekleniyor.

G-20 Liderler Zirvesi'nde Joe Biden ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmenin detaylarının kabinede tartışılması bekleniyor.

Terörle mücadele konusunda ise gündem Irak ve Suriye tezkeresinin uzaması. Yeni Operasyonlar ve harekatlar kabinede görüşülebilir.

Aralık ayında son yılların en büyük artışını yaşaması beklenen asgari ücret konusu gündeme gelecek. Kabine toplantısında Başkan Erdoğan ile bakanların asgari ücret zammı, EYT ve 3600 ek gösterge konularını detaylı bir şekilde görüşmesi bekleniyor. Bu görüşmeler sonucunda yaşanan gelişmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halkla paylaşılması bekleniyor.

Yerli aşı TURKOVAC'da kabine toplantısının gündeminde. Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar ve yerli aşı hakkındaki son gelişmelerin görüşülmesi bekleniyor.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

Beştepe’de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülecek. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanacak. Toplantıda iç ve dış gündeme ilişkin önemli başlıklar ele alınacak. Koronavirüste vaka ve aşılamada gelinen nokta, fahiş fiyatla ve terörle mücadeledeki son durum ile bölgesel gelişmelerin de değerlendirileceği toplantı sonrasında kararları Başkan Erdoğan açıklayacak. Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın yapılacak. Toplantıda iç ve dış gündeme ilişkin başlıklar ele alınacak. Koronavirüs ve terörle mücadeledeki son durum ile bölgesel gelişmeler de değerlendirilecek. İşte kabine toplantısının sıcak gündemine ilişkin önemli detaylar.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA KRİTİK KABİNE TOPLANTISI

Bugün gerçekleşecek olan Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında gündeme yönelik önemli konular konuşulacak. Beştepe’de gerçekleşecek toplantıda, terörden koronavirüsüne, Suriye sorunundan fahiş fiyatlara birçok konu ele alınacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Bakanlar Kurulu'nda sıcak gündem ve dış politikaya ilişkin önemli konular masaya yatırılacak ve ilgili bakanlar tarafından sunum yapılacak. Bu ayın sonunda İtalya'nın Başkenti Roma, G20 Liderler Zirvesine ev sahipliği yapacak. Liderler Zirvesi öncesi son hazırlıklar ve yol haritası Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında görüşülecek. Burada ele alınması beklenen konular üzerinde kapsamlı değerlendirmeler yapılacak. Terörle mücadele de kabine toplantısı gündeminde yer alıyor. Terörle mücadele de Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin gündeminde olacak. Terör örgütleri PKK/PYD, FETÖ ve DEAŞ ile mücadelede gelinen son nokta değerlendirilecek. Terörle mücadelenin yanında Türkiye için masada bir alternatif olan sınır güvenliğimizi temin ve operasyon konusu da enine boyuna değerlendirilecek. Artış eğiliminde olan koronavirüs vaka sayıları da kabinede konuşulacak. Koronavirüsle mücadele gündemdeki bir diğer başlık olacak. Artan vaka sayıları ve aşılamadaki son durum konuşulacak. Bilindiği gibi kovid-19 pandemisinde dün itibarıyla günlük vefat tablosunda 217 rakamı görüldü. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik edeceği kabinede öncelikli gündem maddeleri arasında fahiş fiyatlarla mücadelede atılan adımların takibi de olacak. Erdoğan'ın talimatıyla fahiş fiyatlar Ticaret Bakanlığı'nın takibine alınmış ve hem yaygın şube ağına sahip 5 büyük market için müfettişler görevlendirilmiş hem de Tarım Kredi Kooperatif marketleri devreye alınmıştı. Alınan sonuçlar kabine toplantısında değerlendirilecek ve atılan bu adımlara ilişkin son durum masaya yatırılacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleşecek toplantı sonrası Başkan Erdoğan, toplantıya ilişkin açıklamalar yapacak. Akşam saatlerinde bitmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantı sonrasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kameraların karşısına geçerek kabinede alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal