Kapkaç Yöntemine Dikkat! Kadınları Hedef Alıyorlar

Kocaeli'nde yalnız başına yürüyen kadını dakikalarca takip eden şahıs uygun zamanı bulunca kadına arkadan saldırarak çantasını alıp kaçtı.

24.10.2021-17:00 - (Son Güncelleme: 24.10.2021-17:50) Kapkaç Yöntemine Dikkat! Kadınları Hedef Alıyorlar

Kocaeli'nde gece saatlerinde sokakta yalnız başına yürüyen bir kadının başına akıl almaz bir olay geldi. Gece saatlerinde bir süre kendisini takip eden şüphelinin saldırısına uğrayan kadının görüntüleri güvenlik kameraları ile anbean kaydedildi.

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi, Uzunçiftlik Mahallesi'nde meydana gelen kapkaç olayında, ismi bilinmeyen şüpheli, boş sokakta yürüyen yalnız kadını takibe aldı. Bir süre kadını takip eden şüpheli uygun anı kollayarak kadının çantasını kapkaç yöntemiyle alarak ara sokaklara kaçtı.

ANİ SALDIRI SONUCU KADIN YERE DÜŞTÜ

Bir anda saldıran şahısın hamlesine dengesiz bir şekilde yakalanan kadın olay yerinde yere düştü. Şüpheli ise kadının çantasını alarak ara sokaklara kaçtı. Yaşanan kapkaç anı kameralar anbean yansırken, polis şahsı aramaya başladı.

KAPKAÇ SALDIRISINDAN NASIL KORUNULUR?

Genç ve aktif olan kapkaççılar, özellikle alınması ve taşınması kolay, değeri yüksek eşyayı tercih ediyor. Kendilerine hedef olarak da direnemeyecek ve peşlerine düşemeyecek kadın, çocuk ve yaşlıları seçiyor. Polis, genellikle kalabalık semt pazarları, tren ve otobüs duraklarını kendilerine mekan tutan kapkaççıların yöntemleri ile alınacak bazı önlemleri 11 maddelik bir listede toplayarak, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

-Alışverişe giderken cüzdanınızda fazla para bulundurmayın ya da paraları ayrı ayrı yerlerde muhafaza edin.

-Yolda yürürken, 3-4 kişinin kavga ediyor gibi yaparak paranızı çalabileceğini dikkate alın.

-Tanımadığınız bir kişinin, arkadan gelip üzerinize tükürdükten sonra “üstünüzde pislik var“ diyerek elbisenizi temizler gibi yaparak paranızı çalabileceğini düşünün.

-Camilerde, şadırvanda abdest alırken askıda bulunan giysinizin üzerine başka giysi konulmasına dikkat edin.

-Üzerinizde mümkün olduğu kadar nakit para taşımayın, bunun yerine banka kartı kullanın.

-Özellikle küçük yaştaki kız çocuklarının otonuzun yanına gelerek, “lastiğiniz patlak, yağ akmış, otonuzun altında kedi veya şişe var“ gibi bahanelerle dikkatinizi dağıtıp, otonuzdan çantanızı veya başka bir eşyanızı çalabileceğini düşünün.

-Otolarla kapkaç yapıldığını dikkate alarak, yol kenarında yürürken çanta ve cüzdanları geliş istikametinin ters tarafında bulundurun.

-Herhangi bir eğlence yerinde, içeceğinize dikkat edin.

-Halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere gittiğinizde, üzerinizde bulunan para ve kıymetli eşyayı güvenli bir yere saklayın, yabancı şahıslarla dolar, mark ve altın alışverişinde bulunmayın.

-Kapkaç olayı meydana geldiğinde, olayı gerçekleştiren kişinin eşkali doğru şekilde alınmalı. Olay otomobille gerçekleşmiş ise aracın plakası tespit edildikten sonra en yakın polis karakoluna bildirilmeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal