Kabak Bayıldı Tarifi

Türk mutfağının gözde lezzetlerinden olan imambayıldı tarifini patlıcan yerine kabak ile yapmayı hiç düşündünüz mü? Kabakla da yapılabilen bu tarif oldukça lezzetli. Kabak bayıldı tarifi nasıl yapılır?

18.09.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-16:40) Kabak Bayıldı Tarifi
Patlıcan ile yapılan imambayıldı tarifini patlıcan yerine kabak ile yapmanız mümkün. Kabak ile yapılan bu tarif ise oldukça lezzetli! Farklı tatlar arayanlardansanız bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz...
MALZEMELER
4 adet orta boy kabak
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 adet sivri biber
Tuz
Kabakları kızartmak için sıvı yağ
Sosu için
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI
İyice yıkadığınız kabakların kabuklarını soymadan, başlarını ve saplarını kesin. Kabaklara çatalla yukarıdan aşağı doğru dik çizikler atın. Kabakları boydan ikiye bölün ve göbeklerini çıkarın. Hazırladığınız sıvı yağı kızdırın ve kabakları güzelce kızartın. Bir tabağa kağıt havlu yayın ve kızarttığınız kabakları oraya koyun. Soğanları yarım ay çeklinde, domatesleri ise küp küp doğrayın. Biberleri ince kesin ve sarımsakları soyup ortalarından ikiye kesin. Zeytinyağını tavada ısıtın ve önce soğanları sonra sarımsakları ekleyip tuz ile soteleyin. Sivri biberleri ve defne yaprağını da ekleyin. En son domatesleri tencereye alın ve domatesler suyunu çekene kadar soteleyin. Kabakları fırın kabına alın, sotelediğiniz harcı kabakların ortalarına pay edin. Salçayı suyla biraz su yardımıyla açıp içine tuz ekleyin ve kabakların üzerine güzelce gezdirin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırına, kabakları alın ve 20-25 dakika pişirdikten sonra arzu ederseniz ılık, arzu ederseniz soğuk servis edin. Dilerseniz fırından kabakları çıkarmadan kısa bir süre önce üzerine peynir serpip erimesini bekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal