Juventus Serie B'ye Düşebilir!

İtalya'nın köklü takımlarından Juventus'un transferlerde yaptığı usulsüzlük iddiaları güçlenerek devam ediyor. Juventus'un yaptığı transfer usulsüzlükleri kanıtlanırsa Serie B'ye düşürülme ve şampiyonluklarının elinden alınması gündemde.

29.11.2021-18:16 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-18:26) Juventus Serie B'ye Düşebilir!

İtalya Serie A'nın köklü takımlarından Juventus'un transferlerde yaptığı usulsüzlük iddiaları güçlenerek devam ediyor. Juventus'un yaptığı transfer usulsüzlükleri kanıtlanırsa Serie B'ye düşürülme ve şampiyonluklarının elinden alınması gündemde. İtalya'da yaşanan olaylar futbol dünyasını resmen sarstı.
İtalya Tüketici Koruma Hakları Federasyonu CODACONS, Juventus'un transfer hareketlerinde yasadışı faaliyetler ve bu faaliyetlerden kazancı dolayısıyla Serie B'ya düşürülmesini ve illegal faaliyetlerin yaşandığı sezonlardaki şampiyonluklarının alınmasını istedi.

JUVENTUS'UN ŞAMPİYONLUKLARININ İPTAL EDİLMESİ GÜNDEMDE

İtalya Olimpiyat Birliği ile birlikte harekete geçen CODACONS Başkanı Marco Donzelli, Juventus'un transferdeki usulsüzlükleri iddialarıyla ilgili açıklamalada bulundu.
Donzelli yaptığı açıklamada, 'Potansiyel olarak yasadışı operasyonların gölgesinde kazanılan şampiyonluklar iptal edilmeli. Suçlamalar çok ciddi ve son sezonları da etkiliyor. Son yıllarda gerçek bir Juventus hakimiyeti yaşandı. Juventus, bu tür operasyonlarla rakip kulüplere karşı gayrımeşru bir şekilde avantaj kazandıysa hem şampiyonlukları elinden alınmalı hem de bir lig aşağı düşürülmeli.' ifadelerine yer verdi.
'Juventus, bu tür faaliyetler ile piyasa rekabetine müdahale etmişse sorumlulara yaptırım uygulanmalıdır. Bireysel sorumlulukların ötesinde kulüp de cezadan muaf olmayacak. Milyonlarca futbol taraftarını ve futbol tüketicisini korumak için Antitröst ve Federal Savcılığa, Juventus'un Serie B'ye düşürülmesi ve potansiyel yasadışı operasyonlarla elde ettiği şampiyonlukların iptali için bir şikayet sunacağız.' açıklamalarıyla sözlerini sonlandırdı. İtalyan devi Juventus ile ilgili yaşanan olaylar gerek İtalyan futbolunu gerek dünya futbolunu resmen sarstı. Juventus'un durumu çok yakından takip ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal