Justin Bieber'ın hastalığı Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri neler?

Sosyal Medya üzerinden Ramsay Hunt sendromu hastalığına yakalandığını açıklayan Justin Bieber sevenlerini korkuttu. Justin Bieber’in paylaşımı sonrasında hayranları Ramsay Hunt hastalığının ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki Ramsay Hunt hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

10.06.2022-23:59 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-23:59) Justin Bieber'ın hastalığı Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri neler?

Justin Bieber’ın sosyal Medya üzerinden Ramsay Hunt sendromu hastalığına yakalandığını açıklamasından sonra Ramsay Hunt Sendromu (RHS) hastalığı araştırılmaya başlandı. Akut olarak gelişen fasial felç ve buna bağlı olarak Varicella Zoster Virusuna (VZV) dış kulak kanalının, kulak derisinin veziküler lezyon birlikteliğine denilen RHS hastalığı tehlikeli bir hastalıktır. Bell felci gibi yüzde50 spontan iyileşme sıklığı olmasına rağmen morbitesi daha yüksek olan RHS hastalığının komplikasyonları daha tehlikelidir. VZV birkaç on yıllık latans devrinden sonra özellikle yaşlılarda ve immun yetmezliği olan kişilerde genikulat ganglionunda Herpes Zoster veya Ramsay Hunt sendromu şeklinde reaktivasyon gösterebilmektedir. VZV nadir olasa da büyük serebral arterlere yayılarak vaskülopati ya da vaskülite neden olarak strokla sonuçlanabilmektedir. Kanser, immun yetmezlik sendromu gibi immun yetmezliği olan kişilerde virus daha derin dokulara penetre olabilir. Ender olarak miyelit, küçük damar vaskülopatisi, sinüs ven trombozu, serebellit, ensefalit, ventrikülit, kalıcı işitme kaybı gibi komplikasyonlar gelişebilmektedir. Varicella Zoster virusu için kan ve BOS'ta yapılan çalışmalar arasında en hızlı ve sensitif test polimeraz zincir reaksiyonudur (PCR). Hastaya antikoagülasyon ve asiklovir tedavisi verilerek erken tedavi ile fasial sinir felci ve sinus ven trombozu düzelebilmektedir.

Justın Bieber Hastalığı nedir

Ramsay Hunt sendromu belirtileri nelerdir?

-Zona bulguları

-Ağızda yumuşak damak erozyonları ve ülserleri

-Güçlü ağrı

-Deride ağrılı veziküller

-Tat alma bozukluğu

-Ateş

-Bölgesel lenfadenopati

-Vertigo

-Gözyaşı akması

-Sensorinöral işitme sorunları

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal