J.P. Morgan’dan Merkez Bankası övgüsü: Yatırımcı Günü’ne büyük ilgi vardı

ABD’nin prestijli bankalarından J.P. Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın düzenlediği Yatırımcı Günü’ne büyük ilgi olduğunu kaydetti.

14.01.2024-09:41 - (Son Güncelleme: 14.01.2024-09:41)

Merkez Bankası’nın New York’ta ilk kez düzenlediği Yatırımcı Günü, J.P. Morgan’ın gündeminde yer aldı. J.P. Morgan, uluslararası yatırımcılar tarafından etkinliğe büyük ilgi gösterildiğine vurgu yaptı.

J.P. Morgan Küresel Makro Araştırma Başkanı Luis Oganes adına yapılan açıklamada, "J.P. Morgan, bu hafta New York'ta düzenlenen ve sabit getirili ve hisse senedi yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ilk Yatırımcı Günü'ne ev sahipliği yapmaktan onur duydu." ifadesi kullanıldı.

Merkez Bankası için övgü

AA’nın yer verdiği habere göre; Türk yetkililerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, enflasyonla mücadele ve makroekonomik istikrar sağlanmasına yönelik politika gündemleri ve planları paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın soru-cevap oturumu ve bilgilendirici sunumları ile Yatırımcı Günü açılışına ev sahipliği yapılmasından dolayı teşekkür edildi.

Merkez Bankası Yatırımcı Gübü

Teşekkür mesajları paylaşıldı

J.P. Morgan’ın bünyesindeki uzman isimler, Türk yetkililere şu sözlerle teşekkür etti:

"Toplantının başarılı geçmesine katkı sağlayan J.P. Morgan Küresel Para Birimleri, Gelişen Piyasalar ve Gelişen Piyasalar Kredi Başkanı Stephen Jefferies'e, Türkiye Masası Başkanı Burak Kaynak'a, Türkiye Kıdemli Ülke Yetkilisi Mustafa Bağrıaçık'a, Kuzey Amerika Gelişmekte Olan Piyasalar Satış Müdürü Daniel Sanchez'e, Türkiye Ekonomisti Fatih Akçelik'e ve Gelişmekte Olan Piyasalar Stratejisti Saad Sıddıqui'ye teşekkür ederiz."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal