Meteoroloji il il açıkladı: Türkiye genelinde dondurucu soğuk etkili olacak

Meteoroloji’nin son dakika hava durumu raporuna göre Türkiye genelinde dondurucu soğuklar etkili olmaya devam edecek. Tahminlerde özellikler Marmara ile İç ve Doğu Anadolu’da buzlanma ve don gibi olayların görülmesi bekleniyor. İşte 14 Ocak 2024 hava durumu…

14.01.2024-09:21 - (Son Güncelleme: 14.01.2024-15:46)

Türkiye adeta buz kesecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı 14 Ocak 2024 Pazar Hava Durumu raporuna göre 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu. Yetkililer Marmara Bölgesi ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde don ve buzlanma olaylarının yaşanacak olması sebebiyle vatandaşlara tedbirli olma çağrısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; ülkemizin doğusu ile zaman içinde güney kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Gece saatlerinde Hatay, Antalya'nın doğu çevresi ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinde yer yer yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevresinde yoğun kar yağışlarının etkili olması öngörülüyor. Marmara, iç ve doğu kesimlerde buzlanma, don olayları, ayrıca pus ve sisin görüleceği belirtiliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

14 Ocak hava durumu

7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ağrı, Şırnak, Hakkari, Siirt, Muş, Van ve Bitlis için kar yağışı nedeniyle sarı ve turuncu kodlu uyarı mesajı yayımlandı.

İstanbul’da hava nasıl olacak?

Yapılan tahminlere göre, İstanbul’da havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin edilirken sabah saatlerinde buzlanma ve buharlanma olayları yaşanabilir.

14 Ocak 2024 hava durumu

14 Ocak hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal