Jorge Jesus kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Jorge Jesus başarıları ve hakkında bilgiler

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktör arayışları çalışmalarında adı geçen Jorge Jesus, sarı-lacivertli taraftarlar kadar futbol kamuoyunda da gündemin ilk sıralarında yer aldı. Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'un kim olduğu ve hangi takımları çalıştırdığı son günlerin en çok araştırılan konusu olurken, Jorge Jesus başarıları ve hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

27.04.2022-00:35 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-00:35) Jorge Jesus kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Jorge Jesus başarıları ve hakkında bilgiler

Fenerbahçe Spor Kulübü, son haftalarda teknik hocaları İsmail Kartal'ın yönetiminde çıktığı 10 maçın 9'undan galibiyetle döndü. Takımın bu başarılarının yanı sıra Başkan Ali Koç'un yeni teknik direktör arama çalışmaları kapsamında Portekiz çalıştırıcı Jorge Jesus ile ikinci görüşmeyi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Bu gelişmelerin hemen ardından ise hem sarı-lacivertli taraftarların hem de futbol kamuoyunun en merak ettiği isim haline gelen Jorge Jesus'un kim olduğu ve hangi takımlarda görev aldığı araştırılmaya başlandı. Peki, Jorge Jesus kimdir, hangi takımları çalıştırdı?

Jorge Jesus kimdir

Jorge Jesus başarıları ve hakkında bilgiler

24 Temmuz 1954 yılında Lizbon’a bağlı Amadora’da doğan Jorge Jesus, profesyonel olarak futbol kariyerine Sporting Lizbon takımıyla başladı. Futbol oynadığı dönemlerde Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi takımlarda top koşturan Jesus, futbol da çok başarı göstermediğini anladı ve teknik direktör olmaya karar verdi.

Amora takımının teknik hocalık görevini üstlenen 67 yaşındaki Jorge Jesus, daha sonraları Felgueiras, Uniao Madeira, CF Estrela takımlarını çalıştırdı. Vitoria Setubal ile Vitoria Guimaraes'de de teknik hocalık yapan Jesus, Moreirense, Leiria, Belenenses ve Braga'nın yanı sıra Benfica, Sporting Lizbon, Al-Hilal ve Flamengo takımların da görev aldı.

Teknik direktör olarak başladığı kariyerinde toplam 834 maça çıkan Jesus, 516 maçın galibiyetle bitmesini sağladı. Ortalaması 2.04 puan olan Portekizli teknik hocanın 12 takımın da 16 kupa kazanmasında rol oynadı. Jorge Jesus'un bu güne kadar 3 Portekiz şampiyonluğu ve 6'da Portekiz Lig Kupası bulunurken aynı zamanda Brezilya Şampiyonluğu ve Brezilya Süper Kupalarında başarı sağladığı söyleniyor.

Jorge Jesus kimdir

Jesus en önemli başarısını Brezilya ekibi Flamengo ile yaşadı. Brezilya ekibi 67 yaşındaki teknik adamın yönetiminde Brezilya Ligi Şampiyonluğu, Brezilya Süper Kupası, Guanabara Kupası ve Recopa Sudamericana'yı kazandı.

Son olarak Benfica'da teknik direktörlük görevinde olan tecrübeli çalıştırıcının ikinci döneminin 1,5 sezon sürdüğü belirtilirken başladığı günden bu yana takımına 53 galibiyet tattırdığı belirtilirken, takımını 16 beraberlikle sahalardan ayrıldığı ve sadece 14 mağlubiyet yaşadığı ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal