Joe Biden: Silahlı Şiddet Bir Salgın

ABD Başkanı Joe Biden, İndianapolis kentinde bulunan FedEx şirketine ait tesiste geçtiğimiz günlerde meydana gelen silahlı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Biden, "Amerika'da silahlı şiddet, bir salgın. Bunu kabul etmemeliyiz. Hareket geçmemiz lazım" dedi.

16.04.2021-21:18 - (Son Güncelleme: 16.04.2021-21:18) Joe Biden: Silahlı Şiddet Bir Salgın

ABD'de İndianapolis Havalimanı yakınlarda bulunan FedEX tesisinde bir silahlı saldırgan tarafından etrafa ateş açılması sonrası 8 kişini hayatını kaybetmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve ben, Indianapolis'te bir FedEx tesisinde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildik. Silahlı tek bir kişi, gecenin karanlığında 8 kişiyi öldürdü ve birçok kişiyi yaraladı" açıklamasını yaptı.

Son dönemde Georgia'nın Atlanta kentinde, Colorado'nun Boulder bölgesinde, Güney Carolina'da ve daha birçok yerde ardı ardına silahlı saldırılar yaşandığını anımsatan Biden, "Indianapolis'teki saldırının nedeni ve diğer önemli bilgilere ilişkin kritik detayları beklerken Beyaz Saray'daki, kamu binaları ve alanlarındaki, askeri binalardaki bayrakların yarıya indirilmesi talimatını veriyorum. En son bu talimatı vereli daha iki hafta olmuştu" dedi.

ABD'de birçok ailenin yakınlarının akıbetini öğrenmek için endişeyle beklediğini belirten Biden, "Amerika'da silahlı şiddet, bir salgın. Bunu kabul etmemeliyiz. Harekete geçmemiz lazım" mesajını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal