Jirki Aşireti'nden Yeni Düğün Kararı! Altınlara Sınırlama Getirildi

Hakkari'de bir araya gelen Jirki aşireti temsilcileri, bundan sonra düğünlerde 50 bin TL'nin üzerinde altın ve takı olmayacağı yönünde karar aldı.

27.10.2021-12:08 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-13:19)

Türkiye’de gerçekleşen düğünler her zaman gelin ve damada takılan altın, takı ve dövizler üzerinden konuşulur. Büyük aşiretlerde ise düğünler 40 gün 40 gece sürecek harcamalar yapılarak gerçekleşir. Koronavirüsü sonrası kötüleşen ekonomi doğudaki büyük aşiretleri de etkiledi. Düğünleri gündem olan aşiretler gerçekleşecek düğünler için ortak bildiri yayınladı. Aşiret liderlerinin imzası bulunan bildiride, bundan sonraki aşiret düğünlerinin nasıl ve hangi koşullar altında gerçekleştirileceği duyuruldu. Hakkari'de bir araya gelen Jirki aşireti temsilcileri, bundan sonra düğünlerde 50 bin TL'nin üzerinde altın ve takı olmayacağı yönünde karar aldı. Hakkari’de bir araya gelen Jirki aşireti temsilcileri, düğünlere yeni düzenlemeler getirdi. Aşiret liderleri adına konuşan Jirki aşireti Hakkari Temsilcisi Necman Adıyaman, gençlerin talebi üzerine düğün törenlerinde, bundan sonra yapılacak düğünlerde yeni kurallar uygulanacağını söyledi. Alınan kararın altında aşiret liderlerinin isim ve imzaları yer aldı.

JİRKİ AŞİRETİ’NDEN YENİ DÜĞÜN KARARLARI

Türkiye’de artan altın, takı ve döviz fiyatları, büyük aşiretleri de etkiledi. Takı, altın ve döviz şovu yapılan aşiret düğünlerine, aşiret liderlerinin yeni aldığı kararla sınırlamalar getirildi. Aşiret düğünlerine getirilen yeni sınırlamalarla düğünleri eskisi gibi şatafatlı olup olmayacağı merak konusu oldu. Aşiret liderlerinin imzasının bulunduğu yeni kuralları aşiret liderleri adına Jirki aşireti Hakkari Temsilcisi Necman Adıyaman açıkladı. Adıyaman, alınan yeni aşiret düğünü kararları ilgili açıklamasında; ‘50 bin TL'yi geçmeyecek şekilde altın ve takı alınacak. Gelinlik ve kuaför olmayacak. Damat tarafından akrabalara verilen hediyeler olmayacak. Aşiret olarak aldığımız bu karar neticesinde kurallara uymayacak olan düğün sahiplerinin düğünlerine hiçbir şekilde katılım olmayacaktır’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal