Japonya’dan Türkiye’ye Gelenler İçin Zorunlu Karantina Uygulaması Başladı

Yeni tip virüsle mücadele kapsamında Japonya’dan yolculara, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 15 ülkeden karantina zorunluluğu getirildi.

08.07.2021-12:44 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-12:56)

Koronavirüsle mücadelede neredeyse salgın kontrol altına alınmış halde. Ancak ortaya çıkan yeni mutasyonlu virüsler salgının yeniden hareketlenmesi konusunda endişe yaratmaya başladı. Bu kapsamda içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu 15 ülke, Japonya’dan gelen yolcular için karantina uygulaması başlattı. 

KARANTİNAYA ALINACAKLAR

Delta varyantının giderek yayılması beraberinde mutasyonlu virüsleri tekrar gündeme getirdi. Ülkemizde de görülen vakalar sonrası, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Japonya'nın salgına karşı ülkeye girişlerde uygulayacağı yeni sınır önlemleri yönetmeliği açıklandı.

Açıklanan yeni yönetmelik kapsamında, sağlık otoritelerince önceden belirlenmiş noktalarda uygulanan zorunlu karantina sürelerinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle beraber, Endonezya, Kırgızistan, Zambiya çıkışlı yolculara 10 gün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) çıkışlı yolculara 6 gün zorunlu karantina yasağı uygulanacak. 

TÜRKİYE'DEN GELENLERE KARANTİNA ŞARTI 3 GÜN

Üç günlük karantina şartı getirilen ülkelerin içerinde yer Türkiye’yi, Libya, Belarus ve Mısır takip ediyor. Karantinası bitenlerin tekrardan PCR testi yaptırmaları ve sonuçlarının negatif çıkması halinde, ikametlerine devam edebilecekleri bildirildi. 

5 ÜLKEYE KARANTİNA ŞARTI KALDIRILDI

Fransa, Estonya, Lüksemburg, Nijerya ile ABD'nin bazı eyaletlerinden gelen yolculara ise zorunlu karantina şartının uygulanmayacağı belirtildi. Aynı zamanda yolculuk sonrası kendi evlerinde 14 karantina uygulaması sistemi geçerliliğini sürdürecek. 

Yapılan açıklamalar sonrasında ise yeni yönetmeliğin, yarından itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal