Japonya'dan Sevindiren Haber! Yaşlanma Karşıtı Aşı Geliştirildi

Japonya’da uzmanlar, ‘zombi hücreler’ olarak bilinen ve birçok hastalığa neden olarak ölüm riskini arttıran hücrelere karşı aşı geliştirdi.

13.12.2021-12:42 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-15:04)

Japonya’daki uzmanlar, yaşlanma ile ortaya çıkması ile bilinen zombi hücrelere karşı insanların bağışıklığı güçlendirecek bir aşı geliştirmeyi başardı. 

Juntendo Üniversitesi'nden Prof. Dr. Toru Minamino liderliğindeki ekip, geliştirdiği aşının test sonuçlarını Nature Aging adlı dergide yayımladı. Fareler üzerinde deneyerek geliştirilen aşının yaşlanan hücreler olarak bilinen zombi hücrelerinde azalma sağladığına yönelik başarılı olduklarını duyurdu. 

AŞI HASTALIKLARI ÖNLEMEDE BAŞARILI OLDU

Zombi hücrelerine karşı geliştirdikleri aşıyı öncelikle deney fareleri üzerinde uygulayan ekip, damar sertliğine neden olan bölgelerde azalma sağladıklarını doğruladı. Minamino, ‘Aşının damar sertliği, şeker hastalığı ve yaşlanmanın neden olduğu diğer hastalıkları önlemede kullanılabileceğini söyleyebiliriz’ ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK SORUNLARINA NEDEN OLUYOR

Yaşlanma ile birlikte ortaya çıktığı belirtilen zombi hücreler, bölünmeyi durdursa da ölmeyi reddeden bir hücre türü olarak biliniyor. Zombi hücreler, zararlı kimyasallar salgılayarak insan vücudunda sağlıklı hücrelere zarar veriyor. Bununla birlikte hücreler, vücutta biriktikçe şeker hastalığı, damar sertliği, kemik erimesi ve Alzheimer gibi hastalıklara neden olduğu ifade ediliyor. Bilim dünyası, yaşlanma ile birlikte gelen zombi hücrelerini ve dolaylı olarak etki ettiği sağlık sorunlarını ortadan kaldırabilecek ilaçlar üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal