Japonya’da Skandal: Koronavirüs Aşısı Şişelerinde Yabancı Maddeye Rastlandı!

Japonya'dan skandal haber geldi. Koronavirüs aşısı şişelerinde yabancı maddeye rastlandı.

15.09.2021-14:30 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-14:30) Japonya’da Skandal: Koronavirüs Aşısı Şişelerinde Yabancı Maddeye Rastlandı!

Japonya’nın Başkenti Tokyo’da ve Osaka iline yakın yerlerde vatandaşlara uygulanan pfizer üretimi Koronavirüs aşısı şişelerinde yabancı maddeye rastlandı. 

KORONAVİRÜS AŞISI ŞİŞELERİNDEN YABANCI MADDE ÇIKTI

Yetkililer içeriğinde yabancı madde tespit edilen Moderna üretimi bazı aşı serilerinin kullanımının askıya alınmasının ardından Pfizer aşıları da araştırmaya karar verdi. Araştırmanın sonucunda da Koronavirüs aşısı şişelerinde yabancı maddeye rastlandı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre içeriğinde yabancı madde saptanan şişeler kullanılmadı. İlçe idareleri ise üretici firma Pfizer'dan, bu şişelerin üretildiği seri numaralarını analiz etmesini talep etti. Aynı seri üretim numaralarına sahip ve yabancı madde saptanmayan şişeler ise kullanıldı.

DAHA ÖNCE İÇERİSİNDE YABANCI MADDEYE RASTLANAN 1,6 MİLYON DOZ AŞI ŞİŞESİ TOPLATILMIŞTI

Japonya Sağlık Bakanlığı, açılmamış Moderna aşısı şişelerinde geçen ay sonunda kirlenme, bazı şişelerde ise yabancı maddeler bulunduğu yönünde açıklama yapmış ve bu açıklama büyük yankı uyandırmıştı. Japonya Sağlık Bakanlığı, kullanılmamış 1,6 milyon doz Koronavirüs aşısını toplatma kararı almıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal