Japonya'dan Kritik Koronavirüs Kararı: OHAL Süresi 13 Eyalette Uzatılacak!

Koronavirüs salgını sebebiyle OHAL uygulanan Japonya'da salgının devam etmesi nedeniyle OHAL süresinin 13 eyalette uzatılmasının planlandığı açıklandı. İşte detaylar...

10.02.2022-10:24 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-10:28) Japonya'dan Kritik Koronavirüs Kararı: OHAL Süresi 13 Eyalette Uzatılacak!

Koronavirüs salgını tüm dünyada hızını kesmeden devam ediyor. Birçok ülke kapanma kararı almıştı. Koronavirüsün 'Omicron' varyantı sebebiyle virüs daha da bulaşı halde seyrediyor. Şimdi ise Japonya, Kovid-19 ile mücadelede uyguladığı kısmi olağanüstü hali (OHAL) uzatmayı planlıyor. Başbakan Kişida Fumio, düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19'a karşı uygulanan kısmi OHAL'e ilişkin konuştu.

Kişida, hükümete bağlı Kovid-19 Danışman Heyeti'nin tavsiyesi sonrası, kısmi OHAL'i Tokyo dahil 13 eyalette uzatmayı planladıklarını söyledi. Önlemlerin kaldırılması için "şartların güvenli olmaktan uzak" olduğunu dile getiren Kişida, aşı uygulamasını hızlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

OHAL'İN 6 MART'A KADAR KALMASI DÜŞÜNÜLÜYOR

Kovid-19 Önlemlerinden Sorumlu Kabine Üyesi ve Ekonomik Canlanma Bakanı Yamagiwa Daişiro da "uzatılacak önlemlerin, sosyo-ekonomik faaliyetlerin durdurulmasını önlemeyi amaçladığını" bildirdi. Kyodo ajansına göre bu hafta sonu sona erecek kısmi OHAL'in 6 Mart'a kadar yürürlükte kalması düşünülüyor.

BİRÇOK İŞLETMELERE KISMİ OHAL

Tokyo ve çevresinde bulunan Kanagawa, Saitama ve Çiba ile farklı bölgelerdeki Gunma, Niigata, Gifu, Aiçi, Mie, Kagawa, Nagazaki, Kumamoto ve Miyazaki'de OHAL sürecek. Kısmi OHAL, eyalet valilerine, restoranların işletme saatlerini kısaltmaları, alkol satışını durdurmaları ve halktan eyalet dışına seyahat etmemelerine yönelik talepte bulunabilme yetkisini veriyor. Japonya'da vaka sayısı 3 milyon 583 bin 100'e, virüse bağlı can kaybı sayısı 19 bin 791'e yükseldi.

ŞUBAT AYINDA 3 MİLYON SINIRINI GEÇTİ

Ülke genelinde 1212 kişi yoğun bakım servislerinde Kovid-19 tedavisi görüyor. Vaka sayısı Tokyo Olimpiyatları'nın düzenlendiği Ağustos 2021'in ilk haftasında 1 milyonu, 20 Ocak'ta 2 milyonu, 3 Şubat'ta 3 milyon sınırını geçmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal