Japonya'dan ABD ile Kuzey Kore Konusunda İş Birliği Açıklaması

Japonya, Kuzey Kore de dahil olmak üzere Pasifik’te istikrar konusunda 'Japonya ve ABD'nin birlikte çalışması kritiktir' dedi.

11.07.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-09:34) Japonya'dan ABD ile Kuzey Kore Konusunda İş Birliği Açıklaması

Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu, Güney Kore’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından başkent Tokyo'ya gelen ABD'nin nükleer silahsızlanma müzakerelerinin yürütülmesinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Biegun'la görüştü.

Görüşmenin ardından konuşan Toşimitsu, Kuzey Kore meselesinin çözülmesi ve özgür, açık bir Pasifik bölgesinin istikrarı için ‘Japonya ve ABD'nin birlikte çalışması kritiktir’ diye konuştu.

"ORTAK VE YAKIN GÖREVLERİMİZ DAHA DA ÖNEM ARZ EDİYOR"

‘Bu çağda yeni mücadelelerle karşılaşıyoruz, müşterek ve yakın görevlerimiz daha da önem arz ediyor’ sözlerini kullanan Biegun ise ABD'nin Kuzey Kore ile diyaloğa devam etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Biegun, ayrıca Japonya Savunma Bakanı Kono Taro ve Başbakan Abe Şinzo'nun Ulusal Güvenlik Danışmanı Şigeru Kitamura ile de görüştü.

NE OLMUŞTU?

ABD İLE KUZEY KORE ARASINDAKİ NÜKLEER MÜZAKERELER

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ilk defa 12 Haziran 2018 tarihinde Singapur'da görüşmüş, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan temizlenmesi ve daimi barış konusunda anlaşmışlardı.

İkili, 26-27 Şubat 2019 tarihinde Vietnam'da bir defa daha görüşmüş fakat zirve tahmin edilenden hızlı ve anlaşmadan tamamlanmıştı. En son 30 Haziran 2019 tarihinde Kuzey ve Güney Kore arasında yer alan silahsızlandırılmış bölgede bir araya gelen ikili, nükleer müzakereleri sürdürmeye karar vermişti.

ABD ve Kuzey Kore arasında geçen yılın ekim ayında İsveç'te düzenlenen çalışma düzeyindeki görüşmeler, Kuzey Korelilere göre ABD’liler ‘eski tutum ve tavırlarını’ sürdürdüğünden kesintiye uğramıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal