Kuzey Kore Nükleer Kapasitesini Arttırmayı Taahhüt Etti

Kuzey Kore, "ABD'nin kendi işleriyle ilgilenmesi gerektiği" şeklindeki ifadesinden bir gün sonra nükleer kapasitesini yükseltmeyi taahhüt etti.

12.06.2020-12:52 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-12:51) Kuzey Kore Nükleer Kapasitesini Arttırmayı Taahhüt Etti

Kuzey Kore, "ABD'nin kendi işleriyle ilgilenmesi gerektiği" şeklindeki ifadesinden bir gün sonra nükleer kapasitesini yükseltmeyi taahhüt etti.

Singapur'da ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında gerçekleştirilen zirvenin ikinci yıl dönümünde Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Son Gwon, "zirvenin üzerinden iki yıl geçmesinin ardından Kuzey Kore ile ABD ilişkilerinin iyileşmesinden ümidin kesildiğini, Kore yarımadasında barış ve refaha dönük iyimserliğin sönüp gittiğini" söyledi.

Kuzey Kore ve ABD halklarının daha iyi ilişkileri dilediğini fakat Kore yarımadasında yaşanan durumun her gün kötüye gittiğini dile getiren Ri, Kuzey Kore lideri Kim'in katılım gösterdiği son askeri komisyon toplantısında, "nükleer gelişmeye ilişkin ulusal stratejinin ele alındığını, ABD'nin son bulmayan nükleer savaş tehditleriyle mücadele etmek adına ulusal nükleer savaş caydırıcılığının desteklenmesinin deklare edildiğini" kaydetti.

Ri, Kuzey Kore'nin hala ABD'nin öncelikli nükleer saldırı hedefleri listesinde bulunduğunu, Washington yönetiminin, Güney Kore ordusuna hayalet uçak ve keşif drone'ları gibi milyarlarca dolarlık modern askeri teçhizat sağladığını, bu gelişmelerin, ABD'nin devletlerine, sistemlerine ve halklarına uzun süreli bir tehdit olmaya devam edeceğini gösterdiğini ifade etti.

Kuzey Kore'nin ABD ile gerçekleştirilen müzakereler kapsamında bir nükleer deneme sahasını kapattığını, onlarca ABD’li savaş mahkumunun kalıntılarını geri verdiğini, Amerikan mahkumlara özel af çıkardığını anımsatan Ri, "ABD Başkanına bir daha asla herhangi bir geri dönüşü olmayan kazanımlar paketi sağlamayacağız. Hiçbir şey boş vaatten daha ikiyüzlülük olamaz" dedi.

Kuzey Kore dün Kore yarımadasındaki ilişkilere başka ülkelerin karışmaya yetkisi bulunmadığını ve ABD'nin, başkanlık seçimlerinin sıkıntısız olmasını diliyorsa kendi iç işleriyle ilgilenmesi gerektiğini kaydetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal