Japonya’daki kar yağışı hayatı durdurdu!

Olumsuz hava şartları tüm dünyada etkisini, yoğun karı yağışı şeklinde kendisini göstermeye başladı. Japonya'da karar kalınlığının en fazla 59 santimetreye ulaştığı Gifu eyaletinde, bir otoyolda 800 aracın mahsur kaldığı öğrenildi.

25.01.2024-14:12 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-17:57) Japonya’daki kar yağışı hayatı durdurdu!

Japonya'da iki gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlıkları ise şu şekilde olduğu öğrenildi; Gifu eyaletinde 59, Shiga eyaletinde 50, Hokkaido eyaletinde 21, Gunma eyaletinde 17, Tottori eyaletinde 12 santimetreye ulaşan kar kalınlığı sürücülere zor anlar yaşattı. 

Vatandaşlar mahsur kaldı!

Gifu eyaletinde Meishin Otoyolu'nda yaklaşık 800 araç yolun kapanması nedeniyle mahsur kaldığı öğrenilirken, bölgenin yerel itfaiye ekiplerince yapılan açıklamaya göre 1 ve 5 yaşlarındaki 2 çocuk ile 50 yaşlarındaki bir kişi saatlerce trafikte kalmaları nedeniyle rahatsızlandı. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) çalışmalara destek verdi.

Japonya da kar yağışı

98 uçuşun iptal edildi!

Ülkenin birçok bölgesine planlanan 98 uçuşun iptal edildiği açıklanırken, tren seferlerinde de iptal ve gecikmeler yaşandı. Birçok kargo firması ise Horukuri, Kyushu, Kinki ve Shikoku bölgelerinde karayolu ulaşımında meydana gelen aksamalar nedeniyle operasyonlarda gecikme yaşanacağı bilgisi verildi.

Kar kalınlığında artış yaşanıyor!

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), kar kalınlığının 24 saatlik sürede Tohoku bölgesinde 60, Hokkaido ve Koshinetsu bölgelerinde 50 ve Hokuriku, Kinki ve Chugoku bölgelerinde 40 santimetreye ulaşabileceği konusunda uyardı. Yetkililer, sürücüleri kara yolu ulaşımında yaşanacak aksamalara karşı hazırlıklı olması istendi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal