Bölgenin 2 güçlü ülkesi: Türkiye ve İran’dan teknoloji iş birliği!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye’yi ziyaretinin ardından iki ülke radikal ve önemli adımlar atarak, çeşitli konularda anlaşmaya vardı. Dikkat çeken anlaşmalardan biri de endüstri ve teknoloji konu başlıkları oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıklama yaptı.

25.01.2024-13:43 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-13:43) Bölgenin 2 güçlü ülkesi: Türkiye ve İran’dan teknoloji iş birliği!

Türkiye ve İran arasında bilim, endüstri ve teknoloji alanlarında işbirliğini içeren mutabakat zaptı imzalandığını belirten Bakan Kacır, "Bu anlaşmayla, bölgenin önemli ve iki güçlü ülkesi olarak Türkiye ve İran, barışçıl amaçlarla bilim, sanayi, teknoloji ve inovasyon alanlarında işbirliğini teşvik edecek ve destekleyecek’’ dedi.

Bakan açıklama yaptı!

Kacır, sosyal medya hesabından yapığı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi başkanlığında gerçekleşen Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İş birliği Konseyi 8. Toplantısı'na ilişkin bilgilendirici paylaşımda bulundu.

İran ve Türkiye teknoloji iş birliği

Bölgesel önemli iş birliği!

Bakan Kacır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İran Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Arasında Bilimsel, Endüstriyel ve Teknolojik İşbirliği Mutabakat Zaptı'nı imzaladık. Bu anlaşmayla, bölgenin önemli ve iki güçlü ülkesi olarak Türkiye ve İran, barışçıl amaçlarla bilim, sanayi, teknoloji ve inovasyon alanlarında iş birliğini teşvik edecek ve destekleyecek."

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal