Japonya’da deprem felaketi: Can kaybı sayısı 126’ya çıktı

Japonya’nın batısındaki İşikava eyaletinde ve Noto Yarımadası kıyısında yaşanan depremlerde ölen kişi sayısı 126’ya yükseldi.

07.01.2024-11:55 - (Son Güncelleme: 07.01.2024-16:09) Japonya’da deprem felaketi: Can kaybı sayısı 126’ya çıktı

Japonya’da yaşanan Deprem felaketinin bilançosu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Yetkililerden yapılan açıklamada İşikava ve Noto Yarımadası depremlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 126’ya ulaşırken 200’ün üzerinde kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Anamizu’da toprak kayması

Haber7’de yer verilen habere göre; Anamizu şehrinde yaşanan toprak kayması sonucunda en az 170 kişi eyalet genelinde mahsur kaldı.

Eyaletteki tahliye merkezlerinin halihazırda 31 bin kişiyi barındırdığı belirtildi.

Japonya

Yardım malzemeleri bölgeye gönderilemiyor

Yetkililer yaşanan depremlerden dolayı 66 bin kişinin su sorunu çektiğini ve binlerce haneye elektrik sağlanamadığını belirtiyor. Öte yandan yolların hasar alması sebebiyle deprem etkilenen yerlere de yardım ulaştırılamadığı kaydedildi.

Yetkililer ayrıca, Hokuriku bölgesi ve Niigata eyaletinde yağmur ve kar yağışı beklendiğini, bunun da depremden etkilenen bölgelerde daha fazla toprak kaymasını tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Japonya Meteoroloji Ajansı 1, 2, 3 ve 4 Ocak'ta İşikava'nın Noto Yarımadası ve açıklarında, büyüklükleri 4 ile 7 arasında değişen depremler meydana geldiğini bildirmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal