Rusya Ukrayna’ya S-300 ile saldırı düzenledi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ukrayna’dan yapılan açıklamada Rusya’nın Donetsk bölgesine S-300 füzeleriyle saldırı düzenlediği ve 10’un üzerinde kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

07.01.2024-10:05 - (Son Güncelleme: 07.01.2024-16:52) Rusya Ukrayna’ya S-300 ile saldırı düzenledi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya ile Ukrayna savaşında masumların kanları akmaya devam ediyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada,  Rus ordusunun akşam saatlerinde Donetsk bölgesine füze saldırısı düzenlediği ve saldırı sonucunda aralarında çocukların da yer aldığı 10’dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada yoğun şekilde gerçekleştirilen füze saldırısının ardından arama kurtarma çalışmalarının aralıksız şekilde devam ettiğine vurgu yapıldı.

Çocuklar da katledildi

AA’da yer alan haber göre; Açıklamada, Pokrovsk'ta saldırı sonucunda 2 evin yıkıldığı, enkazdan bir kişinin sağ çıkarıldığı belirtilerek, enkaz altında 2'si çocuk 6 kişinin daha olabileceği aktarıldı.

Rusya Ukrayna saldırı

Rivne köyünde, 3'ü çocuk, 6 kişinin yaşadığı bir evin tamamen yok edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, olay yerinde arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Saldırı S-300’lerle yapıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Pokrovsk’a yapılan saldırı hakkında bir açıklamada bulundu. Zelenskiy saldırının Rus S-300 füzeleriyle gerçekleştiğini söyledi ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Zelenskiy, "Rusya, bu saldırıların hiçbirinin terör devleti için cevapsız kalmayacağını hissetmeli. Bunu gücümüzle, savunmamızla ve siyasi kabiliyetlerimizle sağlamalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’dan açıklama 

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna’nın Karadeniz üzerinden Neptün gemisavar füzeleriyle saldırı girişiminde bulunduğu ve 6 Ukrayna füzesinin imha edildiği bildirildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal