Japonya ikinci dünya savaşında işgal ettiği topraklara savaş uçağı gönderdi

İkinci Dünya savaşında 3 yıl Japonya İmparatorluğu işgali altında bulunan Filipinler’e, savaş sonrası ilk kez Japonya savaş uçakları iniş yaptı. Filipinler ülkesine iniş yapan Japonya savaş uçakları ile ilgili detaylar açıklandı.

07.12.2022-12:02 - (Son Güncelleme: 07.12.2022-13:20) Japonya ikinci dünya savaşında işgal ettiği topraklara savaş uçağı gönderdi

Japonya bölgesel askeri nüfuzunu artıran Çin’e karşı komşu ülkelerle savunma işbirliği fırsatları arıyor.  Bu doğrultuda, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (ASDF),  Filipin Hava Kuvvetleri (PAF) ile savunma işbirliği ve koordinasyonunu artırmak amacıyla Filipinler’e iniş yaptıklarını söyledi.

2.Dünya savaşından sonra ilk 

Filipinler'in başkenti Manila'nın kuzeybatısında Malabacat'ta konuşlanan Clark Hava Üssü'ne ASDF'ye ait iki F-15 savaş uçağı iniş yaptı. İki ülke hava kuvvetleri arasında işbirliği ve koordinasyonu hedefleyen ziyareti değerlendiren PAF Komutanlarından Albay Leo Fontanilla, ASDF ile "el ele" çalışacaklarını kaydederek, "Bölgemizin barış ve istikrarının etkin şekilde ayakta tutulması için hava kuvvetlerimizin dostluk ve partnerliğini ilerleteceğiz." dedi.

Ziyaret amaçları hakkında konuşan Filo Komutanı Japon Arisawa Şotaro, savaş uçakaları ile Filipinler’e inişlerini iki ülke arasındaki savunma etkileşimleri açısından dönüm noktası olduğunu belirtti. ASDF’den yapılan açıklamaya göre savaş jetlerine, yakıt ikmal ile nakliye uçakları da eşlik etti.

Resmi Kyodo ajansına göre, İkinci Dünya Savaşı esnasında Japonya İmparatorluğu, Filipinler'i 3 yıldan fazla işgali altında tuttu.Bu zaman diliminde Japon kuvvetleri, söz konusu hava üssünü, Amerikan güçlerine karşı düzenlediği "kamikaze intihar saldırıları" için kullanmıştı.

Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal