İzmit Körfezi simsiyah oldu! Denizin rengini gören vatandaşlar tedirgin

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde yer alan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) atıkları, sağanak yağmurla beraber denizle bir oldu. İşte haberin detayları...

13.06.2022-16:51 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-16:51)

Dilovası ilçesinde yer alan Kömürcüler OSB'den çıkan atıklar, yağış ile beraber önce dereye, ardından da denize ulaştı. 

Bu durumun sonrasında İzmit Körfezi aniden siyaha büründü. Denizin rengini görerek tedirgin olan vatandaşlar, her yağışın sonrasında bu manzarayla karşı karşıya geldiklerini ve buna bir önlem alınması gerektiğini dile getirdi. 


''Yetkililerden bir an önce oranın kapatılmasını istiyoruz'' 

Dilovası'nda bir çevre felaketiyle kaşı karşıya geldiklerini ifade eden Gebze-Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği Başkanı İsmail Sami konuya ilişkin, "Bu görülen kirli su, Marmara Denizi'ni kirletiyor. Bu kirli suyun sebebi, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi. Kömürcüler OSB'nin kapatılacağı söylendi, maalesef kapatılmadı. Kömür işletmelerinin sayıları düştü ama tamamıyla kapatılmadı. Bunun için de her yağmurda biz bunu yaşıyoruz. Marmara Denizi'ni böyle hunharca kirletiyorlar. Yetkililerden bir an önce oranın kapatılmasını istiyoruz. Verilen sözün tutulmasını istiyoruz. Bu alanın kaldırılacağı söylendi, karma OSB olma ihtimali var. Yapmayın, o bölgenin yan tarafına TOKİ yapılacağı söyleniyor. Karma OSB'nin olması oradaki insanlara rahat vermeyecektir. Orayı kaldırın, bu belayı Dilovası ilçesinin başından tamamıyla atın, herkes rahatlasın. Bugün biter de yarın yine başlar. Karma OSB'de kimin ne yaptığı nasıl denetlenecek? Kömürcüler OSB sadece kömür işletiyordu. Karma OSB olmasını da istemiyoruz. Bir an önce Organize Sanayi Bölgesi'nin kapatılmasını istiyoruz. Düzenli konut alanları ihtiyacı olduğunu herkes biliyor. Düzenli konut alanları istiyoruz. Bu kirlilik Kömürcüler OSB'den Çatalçeşme Deresi'ne iniyor. Oradan da maalesef Marmara Denizi'ni kirletiyor. Marmara Denizi'nde müsilaj, kirlilik, oksijenin kaybolması gibi büyük problemler varken maalesef her yağmur yağdığında bunu görüyoruz" diye ifade etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal