İzmir’de Mide Bulandıran Taciz Vakası: Kantinci 15 Öğrenciyi Taciz Etmiş

İzmir’de tutuklanan 44 yaşındaki kantinci Turan Duman’ın 25 öğrenciyi taciz ettiği ortaya çıktı. Veliler, olayı örtbas etmeye çalıştığı iddia edilen okul müdürü ve 3 öğretmenden şikayetçi oldu.

11.01.2022-11:15 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-12:01) İzmir’de Mide Bulandıran Taciz Vakası: Kantinci 15 Öğrenciyi Taciz Etmiş

Ortaokul kantincisi Turan Duman’ın kız öğrencilerini taciz ettiği ortaya çıktı. Öğrencilerin ailelerine durumu anlatması üzerine veliler, kantinci Turan Duman’ın yanı sıra olayı örtbas etmeye çalıştıkları gerekçesiyle okul müdürü Ali Gür ve iki öğretmenden polise giderek şikayetçi oldu. Olay sonrası öğrenciler, psikolojik tedavi aldığı belirtirken, çocukların kayıtları başka okullara alındığı bildirildi. 


İzmir’de tutuklanan 44 yaşındaki kantinci Turan Duman’ın 25 öğrenciyi taciz ettiği ortaya çıktı. Veliler, olayı örtbas etmeye çalıştığı iddia edilen okul müdürü ve 3 öğretmenden şikayetçi oldu. 

AİLELER POLİSE GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU

Olay, İzmir’in Karabağ ilçesindeki Ülkü Ortaokulu’nda meydana geldi. Ortaokulda kantinci olan 44 yaşındaki Turan Duman, iddiaya göre ortaokul 7’nci ve 8’nci sınıfa giden kız öğrencilerini taciz etti. Öğrencilerin, yaşadıkları bu durumu ailelerine anlatması sonrasında aileler polise giderek şikayette bulundu.  

15 ÖĞRENCİYİ TACİZ ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Ülkü Ortaokulu’nda okul kantincisi 44 yaşındaki Turan Duman’ın 25 kız öğrencisini taciz ettiği ortaya çıktı. Çocukların, ailelerine durumu anlatması üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü'ne giderek ifade veren öğrenci sayısının 15 kişiyi geçtiği ifade edildi. 

Öte yandan veliler, kantincinin kız öğrencileri taciz etmesi olayı örtbas etmeye çalıştıkları gerekçesiyle okul müdürü Ali Gür, rehberlik öğretmeni Hediye Sade, fen ve teknoloji öğretmeni Harika Bilgen'den de şikayetçi olduğu öğrenildi. 


ÇOCUKLAR BAŞKA OKULA ALINDI

Okulda tacize uğrayan kız çocuklarının, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından psikolojik destek verildiği belirtilirken öğrencilerin kayıtları başka okullara alındı.  

MAĞDUR ÖĞRENCİLERİN VELİLERİ KONUŞTU

8. sınıf öğrencisi annesi S.G, olay sonrası yaptığı açıklamalarda, ‘Kantinci kızıma 'Kızların içinde en güzeli sensin' diyerek sözlü tacizde bulunmuş. Duruma ailelerine anlatmak isteyen öğrenciler okul müdürü ve öğretmenler tarafından engellenmiş. Asıl üzücü tarafı olayın örtbas edilmeye çalışılması’ ifadelerini kullandı. 

PARA VERİRKEN KIZIMIN ELİNİ TUTMUŞ

Ortaokul öğrencisi kızının yaşadığı olayı anlatan 42 yaşındaki baba H.K., ‘Kızım 7. sınıfa gidiyor. Kantinci alışveriş yaparken para verirken kızımın elini tutmuş. Daha sonra kızımın arkasından sarılmak istemiş. Kızım kantinciyi iteklemiş ve tepki göstermiş. Kızımla birlikte iki arkadaşını durumu bize bildirmesinler diye odaya kapatmışlar. Kızım bu olaydan psikolojik olarak çok etkilendi. Hiçbir rahatsızlığı olmamasına rağmen bir haftadır ateş içinde. Bunlara sebep olanların en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz.’


KIZIM O GÜNDEN BERİ UYUYAMIYOR

Ortaokul son sınıf öğrencisi ve 3 çocuk annesi B.D. (35), ‘Kızım o günden beri uyuyamıyor. 8. sınıf öğrencisi kızımı gece ayna karşısında kendi kendine konuşurken buldum. Bu olaydan çok etkilendi. Psikolojik destek alıyoruz’ şeklinde konuştu. 

AİLELERİNE SÖYLEMEMELERİ İÇİN BASKI YAPILMIŞ

Taciz edilen kişiler arasında kızının da olduğunu ifade eden B.D., kızı ile birlikte 2 kız öğrencinin 3 ders saati boyunca ellerinden cep telefonu alınarak izolasyon odasında tutulduğunu anlatarak, ‘Çocuklar taciz olayını ailelerine haber vermesin diye sabah saat 09.30'dan öğlen 12.30'a kadar bu odada kapalı tutulmuş. Öğretmen ellerinden telefonu almış’ dedi.  

3 çocuk babası S.M. (37) ise şu ifadeleri kullandı; ‘7. sınıf öğrencisi kızımın sırtına elini sokmuş. Biz bunları daha sonra öğreniyoruz. Kızımın başını çekerek kendi göğsüne yaslamış. Kızım bu olaylardan çok etkilendi.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal