Özel Derste Çocukları Taciz Eden Öğretmen Skandalı!

Ankara’da matematik öğretmeni Yasin M.’nin özel ders verdiği 8 ve 14 yaşlarındaki iki kız öğrencisine cinsel taciz bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Yasin M.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararına savcılık itiraz etti.

05.01.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 05.01.2022-11:25) Özel Derste Çocukları Taciz Eden Öğretmen Skandalı!

Ankara’nın Keçiören ilçesinde matematik öğretmenliği yapan Yasin M., özel bir kursta ders verdiği öğrencilerine evde de özel ders vermeye başladı. Matematik öğretmeni Yasin M., 8 yaşındaki M.Z.Ç. ile 14 yaşındaki İ.M.K.’ya verdiği derslerde öğrencilerin cinsel tacize uğradıkları iddia edildi. 

Özel derslere gitmeyen 14 yaşındaki İ.M.K.’nın durumundan şüphelenen annesi derse gitmeme nedenini sordu. Matematik öğretmeninin kendisine dokunduğunu ve boynundan öptüğünü söyleyen kızın açıklamaları üzerine annesi, öğretmenin özel ders verdiği diğer kızın ailesiyle iletişime geçti. 8 yaşındaki M.Z.Ç.’nin benzer şekilde konuşmalarının ardından iki aile savcılığa suç duyurusunda bulundu. 


ilkokul 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki M.Z.Ç.’nin verdiği ifadede, ‘Yanlış yaptığım zaman elini kıyafetimden içeri sokuyordu. Bana dokunduktan sonra da bir yere gidiyordu’ dedi. Sapık öğretmenin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına kararına savcılık itirazda bulundu. 

ODAYA GİRİNCE KAPIYI KİLİTLİYORDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, matematik öğretmeni Yasin M. Hakkında soruşturma başlatıldı. Yaşanan olayla ilgili ifadesi alınan İ.M.K., ‘Özel ders almak için eve gittiğimde kimse yoktu. Yanağımdan öptü, ilk başta sevgi gösteriyor diye düşündüm. Günler geçtikçe artmaya başladı, yanağımdan öperken boynumu öpüyordu. Bir keresinde bacağıma dokunurken elini yukarı doğru ilerletince kendimi geri çektim, tepki gösterdiğim için bir daha yapmadı. Bu dokunmalardan sonra Yasin öğretmenin eli ayağı titriyordu, tuvalete gidip 10 dakika kalıyordu, sonra geliyordu. Kursta ders yaptığımız zamanlarda öpme ve dokunma dışında sarılmalar da oluyordu. Derse gittiğimde kimse olmuyordu, beni kameraların çekmediği odaya götürüyordu, kapıyı kilitliyordu’ ifadelerini kullandı. 

YANLIŞ YAPINCA DOKUNUYORDU

Matematik öğretmeninden özel ders alan ilkokul 3. sınıf öğrencisi M.Z.Ç.’nin verdiği ifade de ise, ‘Yasin öğretmen elini kıyafetimin içine soktuktan sonra dokunup hemen çıkartıyordu. 5 saniye kadar sürüyordu. Bazen yanlış yaptığımda bazen de masada ders çalışırken dokunuyordu. Derste kardeşim olduğu zamanlarda, bana dokunurken kardeşimin arkası dönük oluyordu’ dedi. 

SAPIK ÖĞRETMENİN SERBEST BIRAKILMASINA SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Özel ders verdiği öğrencilerin şikayetçi olması durumunda ifadesi alınan matematik öğretmeni tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Cumhuriyet savcısı tutukluluğun suçlama ile örtülü olacağını ve imza tedbirinin yeteriz kalacağını belirterek, Yasin M., adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararına itiraz etti. 

Mağdur ailelerin avukatı Onur Keskin yaptığı açıklamalarda, ‘Türk Ceza Kanunda çocuklara yönelik cinsel istismar suçu 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür ayrıca suçun failinin öğretmen olması nedeniyle cezanın yarı oranında arttırılması gerektiği kanun koyucu tarafından belirtilmiştir. Bu kapsamda değerlendirildiğinde her bir çocuk için 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak bir şüphelinin topluma geri salınması bir hukukçu olarak en başta beni ve eminim tüm vicdanları derin şekilde yaralamıştır. Çocuklarımızın uğradığı cinsel istismar sistematik ve süreklidir. Gerekli itirazları yaptık. Bu hukuksuzluktan dönüleceğine olan ümidimizi koruyoruz. Eminiz ki başka mağdur öğrenciler de bu olayın duyulmasından sonra ortaya çıkacaktır. Tüm sürecin takipçisi olacağız’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal