İzmir’de Günübirlik Gidilecek Yerler

Tatilcilerin sürekli olarak tercih ettiği yerlerden biri İzmir oldu. Ege'nin ve Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olan İzmir'de günübirlik yapılabilecek şeyleri sizler için derledik...

04.07.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-16:29) İzmir’de Günübirlik Gidilecek Yerler

Ege'nin incisi İZMİR! Türkiye'nin en sevilen şehirlerinden olduğunu söylemeye gerek bile yok. İzmir muhteşem ambiyansıyla hem gençler hem orta yaş hem de yaşlı kesimin çok sevdiği şehirler arasında. Ayrıca gidip ziyaret ettiğinizde ise yapılacak bir çok etkinlik mevcut İzmir’de. Gerek kendisine yakın olan Çeşme, Alaçatı, Seferihisar gibi yazlık yerleri ile gerekse şehirdeki aktiviteleri ile birçok imkan sunuyor bizlere gezmek için. Eğer hala gidip görmediğiniz şehirler arasında ise çok şey kaçırdığınızı söylemeliyiz. Kesinlikle İzmir’i gidip görmelisiniz. Ayrıca doğa severler içinde kendilerine bulabilecekleri bir sürü şahane yer mevcut İzmir’de. İzmir’de günübirlik seyahat edilecek yerler arasında ise Saat kulesi, Kızlarağası Han, Agora Ören, İzmir Arkeoloji müzesi gibi birçok yer gezmeniz için biçilmiş kaftan.

İzmir Saat Kulesi

• İzmir Saat Kulesi şehrin simgelerin biri diyebiliriz. Osmanlı döneminde II. Sultan Abdülhamit tarafından yaptırılmış ve İzmir Valisi Kıbrıslı Kamil Paşa’nın emri ile yapılmıştır Saat Kulesi. 1901 yılında yapılan bu kuleyi ise önceden kuyumcu Zingulli Usta maketini hazırlamış ve sonrasında gerçeğe dönüştürülmüştür. Eğer İzmir’e gidip Saat Kulesi’ni ziyaret etmezseniz kesinlikle çok şey kaçırmış olacaksınız bu sebeple ziyaretinizde mutlaka burayı görmelisiniz.


Tarihi Kemeraltı Çarşısı
• İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı İzmir halkı ekonomisi için ve de gelen ziyaretçiler için kesinlikle çok büyük önem arz etmektedir. İzmir’de günübirlik seyahat edilecek yerler arasında Tarihi Kemeraltı Çarşısını mutlaka ziyaret edip oradan bir şeyler almalısınız. Burada aynı zaman da yok yok. Çeyizden, hediyeliğe, kıyafetten, kozmetiğe ve ayakkabıya aklınıza gelen her şeyi çeşit çeşit bulabilmeniz mümkün burada. Ayrıca fiyatları ise diğer zincir mağazalara oranlara da gayet uygun.

Kızlarağası Hanı
• Kızlarağası Hanı Tarihi Kemeraltı çarşısının içinde bulunan bir Han. Bu sebeple eğer Kemeraltı Çarşısına gittiyseniz kesinlikle bu Hanı görün. İzmir’in önemli yapılarından olan Kızlarağası Hanı Hacı Beşir Ağa tarafından yaptırılmış ve inşaası 1744 yılında tamamlanmıştır. Ayrıca İzmir’in liman kalesinin yakınlarında olduğu için ise zamanında da ticareti çok yoğun olarak yapılan bir yermiş Kızlarağası Hanı. Bu Hanın biçimi çoğu standart Hanlar gibi kare şeklindedir ve ortasında avlusu vardır. Ortadaki avlusunda ise bir çay bahçesi bulunmaktadır buradaki ambiansı hissetmeniz için orada mutlaka bir çay içmelisiniz.

Tarihi Asansör
• Bu asansör İzmir’de Konak’a yakın Karataş adlı semtte yer almaktadır. İzmir’de günübirlik seyahat edilecek yerler denildiğinde sıralamada kesinlikle buranın olması gerekiyordu. Çünkü bu tarihi yapı görmeyeceğinizde pişman olacağınız yerlerden. Buranın yapılma amacı 155 basamaklık o fazla merdivenleri halkın çıkmamasını sağlamak için yapılan bir asansördür. 1907 yılında yapılmıştır bu bina ve Mithatpaşa Caddesi ile Şehit Nihat Bey Caddesini birbirine bağlamak, birleştirmek için yapılmıştır. Ayrıca bu asansör şehrin en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden de biridir aynı zamanda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal