Fethiye-Marmaris Turu

Yaz tatili denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Fethiye-Marmaris geliyor akıllara. Fethiye Muğla şehrine bağlı muhteşem güzelliklerden biri.

04.07.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-16:25) Fethiye-Marmaris Turu

Denize girmek, güneşin tadına varmak için adeta vazgeçilmez. Türkiye'nin aynı zamanda en uzun sahillerinden biri olmasıyla ve hem de ölü denizi ile de vazgeçilmez ve gidilmesi gereken yerlerden biri mutlaka. Ayrıca da en uzun yürüme yoluna Likya Yolu’na sahiptir. Aynı zamanda koyları ve plajları ile mutlaka tur yapmanız gereken yerlerden Fethiye-Marmaris Turu. Türkiye ekonomisine de turizme de katkısı olmaktadır Fethiye, Marmaris’in. 

Fethiye Merkez

Fethiye merkez aynı zamanda aynı adı da taşıyan körfezin yanına kurulmaktadır. Eski çarşı bölümü ise o eskiliğini korumuş ve hala kasaba gibi olan yerler arasında. Burada ise fazlasıyla çarşı, pazar bulunmakta döndüğünüzde evinize hatıra bir şeyler de götürmek istiyorsanız çarşı alışverişini ve sevdiklerinize hatıra edeceğiniz hediyelik eşyalarınızı mutlaka buradan alın.
Aynı zaman da burası konaklamanız içinde en doğru yer olacaktır. Her yere yakınlığı ile ve her bütçeye hitap eden otel, pansiyonları ile doğru seçim olacak burada konaklamanız.

Hisarönü

Hisarönü Fethiye’de bulunan gece hayatı konusunda çokça yer keşfedebileceğiniz yerlerden biri. Ayrıca çepe çevre olan ormanıyla yüksekte konumlandığı için de havası serin serin esiyor ve sizi sıcak yaz aylarında bunaltıcı sıcakla baş başa bırakmıyor.

Ovacık

Ovacık ise Hisarönüne nazaran daha sakin sessiz bir ortam tercih etmek isteyenlere uygun bir yer. Burada rahatça kafanızı dinleyip dinmenin keyfine varabilirsiniz.

Kayaköy

Eğer sanata meraklı biriyseniz tercih etmeniz gereken yer mutlaka burası olmalı. Zamanla şehirden kaçan sanatçı insanların buraya yerleşmesi ile bu kasaba tam bir sanat kasabası oldu. O yüzden sanat sevelerin buluşma noktası diyebiliriz buraya.

Faralya

Faralya denilen yer kelebekler vadisinin biraz ilerisinde yer alan muhteşem manzarası ve konaklama yerleri olan bir yer eğer Fethiye-Marmaris turu yapıyorsanız burayı da kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Kabak

Burası son yıllarda oldukça meşhur olan yerlerden. Bungalov evleri, muhteşem plajları ile kesinlikle son dönemlerde gençlerin çokça tercih ettiği bir yer ayrıca çift olarak tatil yapmak istiyorsanız da tercih ettiğiniz keyifli yerlerden biri olacaktır.

Fethiye Arkeoloji Müzesi

Bu antik kent Fethiye’nin eski kokusunu koklamanız için mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri eski yapıları ile ve şahane ambiyansı ile eski kültürlerin havasını tam anlamıyla tattıran bir yer olacak kesinlikle.

Amintas Kaya Mezarları

Amintas kaya mezarları şehir merkezinden yürüyerek bile gidebileceğiniz bir yer. Kayaların oyularak yapıldığı muhteşem yerlerden biri. Fethiye-Marmaris Turunuza mutlaka ekleyip görmeniz gereken yerlerden biri. Ayrıca bu mezarlar Likyalılar döneminden bu yana kadar güzelliklerini koruyabilmiş ve hala bozulmamışlardır.

Göcek

Son olarak Göcek turu ile Fethiye-Marmaris turunuzu tamamlayın kesinlikle buranında eşsiz denizi mutlaka görülmeye değer yerlerden gelmişken buraya uğramadan dönmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal