İzmir Valisi'nden kritik yangın uyarısı! 'Önümüzdeki 3 gün tehlikeli'

İzmir'in Çeşme ilçesinde 2 ayrı noktada çıkan makilik ve orman yangınları, havadan ve karadan müdahale ile ikinci gününde kontrol altına alındı. İzmir Valisi vatandaşlara yangın uyarısında bulundu. İşte haberin detayları...

15.07.2022-15:55 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-17:20)

İzmir'in Çeşme ilçesinde 2 farklı noktada çıkan makilik ve orman yangınları, havadan ve karadan müdahale ile ikinci gününde kontrol altına alındı. Öte yandan rüzgarın hakim olduğu bölgede soğutma çalışmaları sürmeye devam ederken, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den kritik 'yangın' uyarısı geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Köşger konuya yönelik, "Bugünden başlayarak önümüzdeki 3 gün boyunca İzmir ve çevresinde meteorolojik açıdan orman yangını tehlikesi öngörülmektedir. Lütfen, yangına mahal verecek her türlü eylemden kaçınalım, ciğerlerimiz yanmasın" şeklinde ifade etti.

Öte yandan Karaköy istikametindeki Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilikte, 13 Temmuz saat 13.30 sularında yangın meydana geldi. Eski İzmir yolu kenarında Taşlıtepe Devlet Ormanı'nda, Orman Genel Müdürlüğü'ne ve bir kişiye ait olan 2 hektarlık makilikte çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle birlikte kısa süre içerisinde yayıldı. Adeta alevlerin tehdit ettiği İzmir-Çeşme otoyolu tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı, sürücüler Zeytinler gişelerinden İzmir-Çeşme eski yoluna doğru yönlendirildi. Yangına yönelik 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i verdikleri ifadelerinin sonrasında serbest bırakıldı. Olayla ilgili diğer 2 kişinin ise işlemleri sürmeye devam ediyor.


120 hektarlık makilik ve ormanlık alan zarar gördü

Karaköy istikametindeki alevleri söndürme çalışmaları sürmeye devam ederken, aynı gün içerisinde saat 18.00 sularında bu defa Ovacık Mahallesi'nde orman yangını meydana geldi. Olaya yönelik ekipler, buradaki yangına da 2 dakika içerisinde ilk müdahaleyi yaptı. Ovacık Mahallesi'ndeki 2 sitede oturanlar, önlem amaçlı bölgeden tahliye edildi. Ekipler, gece boyunca hem Karaköy istikametinde hem de Ovacık'taki yangınlara müdahale etti. Havadan ve karadan müdahale ile yangınlar dün sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Her iki yangında toplam 120 hektarlık makilik ve ormanlık alan tahribata uğradı. Söz konusu alevlerin tekrardan canlanmaması adına her iki bölgede de soğutma çalışmalarının sürmeye devam ettiği aktarıldı.

İzmir Valiliği uyardı

Ayrıca İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de olası yangınlara karşı uyarıda bulunarak, "Değerli İzmirliler; Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugünden başlayarak önümüzdeki 3 gün boyunca İzmir ve çevresinde meteorolojik açıdan orman yangını tehlikesi öngürülmektedir. Lütfen, yangına mahal verecek her türlü eylemden kaçınalım, ciğerlerimiz yanmasın" şeklinde konuştu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal