İzmir Narlıdere'de Korku Dolu Anlar: İstinat Duvarı Çöktü! 88 Daire Boşaltıldı

İzmir'in Narlıdere ilçesinde istinat duvarının çökmesinin ardından kısmen eğilen 2 apartmanda yer alan 88 daire önlem almak amacı ile tahliye edildi. Facianın eşiğinden dönüldü.

09.12.2021-14:39 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-15:11)

Olay esnasında deprem olduğunu zanneden daire sakinleri ise telaş içerisinde apartmanı terk etti. İzmir'de akıllara durgunluk veren olay, dün saat 18.00 sıralarında Narlıdere ilçesine bağlı 2. İnönü Mahallesi Özkarakaya Sokak'ta gerçekleşti.  Sitede bulunan istinat duvarı henüz belli olmayan bir sebep ile bir apartmanın üzerine doğru yıkıldı. Büyük bir gürültünün duyulması ile birlikte korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar, deprem olduğunu zannederek oturdukları daireleri öylece bırakıp terk etti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri, sağlık, itfaiye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD ve Türk Kızılay ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen polis ekipleri istinat duvarının üzerine yıkılması sonucu kısmen eğilen binaların çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri için de kurdu. Görevlilerin yaptığı incelemeler sonucunda çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan 8 apartmanın yer aldığı sitede 2 apartmandaki 88 daire olası bir tehlikeye karşı tahliye edildi. Bölgede görev alan Türk Kızılay'ı vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

SİTEDEKİ İSTİNAT DUVARLARI TEHLİKELİ

Bölgedeki istinat duvarlarının tehlikeli olduğuna dair şikayetlerde bulunduklarını ifade eden apartman sakini Süleyman Yılmaz, çevrelerinde ki istinat duvarlarının hepsinin elden geçmesi gerektiğini söyledi. “Asıl tehlike diğer blokların bulunduğu yerler. Eğer oralarda yaşanırsa bu çökme binalar kökten gider" dedi.

DEPREM PANİĞİ YAŞANDI

Sitede market işleten Şahin Arslan, "Ben iş yerimdeydim, gürültüye koştum” dedi ve sözlerine devam etti. “Zaten duvar çökmüş binanın 3'üncü katına kadar toprak dolmuş. Dolasıyla insanlarda panik havası oluştu”. Geçtiğimiz dönemlerde İzmir depremi nedeniyle endişe yaşadıklarını da anlatan Arslan “insanlar dışarıya kaçmaya başladı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Güvenlik önlemleri alındı. Buradaki sorun yıllardır var. Gerekli incelemeler yapılmıştı ekipler tarafından. Biz sonuç alamadık. Bu beklenen bir şeydi. Çok şükür daha büyük bir olay olmadı. Eğer daha büyük bir kayma olsaydı bir bina tamamen diğer binanın üzerine yıkılırdı" diye konuştu. Tahliye edilen 2 bloktaki 88 dairede oturanların bir kısmı yakınlarının yanına yerleştirilirken, bir kısmı ise belediyeye ait spor salonları ile otellere yerleştirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal