İzmir dolmuş ücretlerine zam geldi mi, kısa mesafe ücreti ne kadar oldu, kaç TL? İzmir'de minibüse ve dolmuş indi bindi ücreti

İzmir’de yaşayanlar, İzmir’de dolmuş ücretlerine zam yapıldı mı? Sorusuna yanıt arıyor. Akaryakıt ücretlerine yapılan zamların ardından bazı bölgelerde toplu taşıma ücretlerinde de artışa gidildi. İzmir’de minibüs ücretlerine zam yapılıp yapılmadığı konusu da gündeme geldi. İzmir’de dolmuş fiyatları ve zamlar hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde.

12.03.2022-13:37 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-13:38) İzmir dolmuş ücretlerine zam geldi mi, kısa mesafe ücreti ne kadar oldu, kaç TL? İzmir'de minibüse ve dolmuş indi bindi ücreti

Uluslararası gündemde bomba etkisi yapan Rusya- Ukrayna savaşı sonrası petrol fiyatlarında fırlama yaşandı. Küresel piyasada yaşanan bu yükselişi, ülke genelinde akaryakıt fiyatlarına art arda yapılan zamlar takip etti. Benzin ve mazota yapılan gün aşırı zamların ardından, birçok bölgede toplu taşıma ücretlerine de artış yapıldı. Sivil ve öğrenci tarifelerine zam yapıldığı gibi indi bindi ücretlerinde de aynı şekilde artışa gidildi. İzmir'de ESHOT ve minibüs taşıma ücretleri de zamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya zam kararı aldı. İzmir'de minibüs ve otobüsler için alınan zam kararı pek çok kişiyi üzdü. Rusya'nın Ukrayna'yı işgale kalkışması ile başlayan enerji piyasasındaki yükseliş Türkiye'yi de derinden etkiledi. Türkiye'de son bir kaç haftada benzin ve mazota üst üste zam geldi. Son gelen zamlarla mazotun litre satış fiyatı 25 lira seviyesine kadar geldi.

Mazot fiyatlarının 25 lira seviyesine gelmesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden toplu taşıma ücretlerine zam kararı çıktı. Toplu taşımaya gelen zam minibüs şoförlerini az da olsa mutlu ederken vatandaş zamlardan pek memnun olmadı.

ESHOT

"Çalışmak için zam yapmaya mecburuz!"

Akaryakıt ücretlerine gelen zamların ardından, İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Taner Uğuz, toplu taşıma ücretlerine de zam yapmak zorunda olduklarını belitti.

Yapılan zamların göz önünde olduğunu ve kendilerinin de ücretlerde artışa gitmelerinin zorunlu olduğunun altını çizen Uğuz, dolmuşçu esnafının kontak kapatma noktasına geldiğini söyledi. Zam yapılmasını kendilerinin de istemediğini ama çalışmak için buna mecbur olduklarını vurgulayan Başkan Uğuz, sözlerinin devamında, “Yeni alınan karara göre tarifelere yüzde 50 oranında zam yaptık ama akaryakıta yüzde 240 zam geldi. Zam olmasa kontak kapatma raddesine geldik. Bu zam zorunlu bir zamdı. İstemeyerek de olsa yapmak durumunda kaldık. Bu araçların çalışabilmesi için öncelikli sermayemiz akaryakıttır." İfadelerini kullandı.

İzmir’de dolmuş ücretleri ne kadar oldu?

Zam kararının ardından toplu taşıma ücretlerine yüzde 50’lik bir artış uygulandı. Yapılan zammın ardından İzmir'de minibüslerde 5 TL olan indi bindi ücreti, 7,5 TL oldu.

İzmir'de dolmuş ücretlerine uygulanan yeni zam tarifesinin 20 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olacağı duyuruldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal