İzmir Çiğli'de belediye işçileri greve gitti: İlçede Çöp dağları oluştu!

İzmir'in Çiğli ilçesinde belediye işçilerinin greve gitti, sokaklarda çöp dağları oluştu. Vatandaşlar durumdan şikayetçi.

12.04.2022-12:38 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-14:24)

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel AŞ ile Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca  grev pankartı asıldı ve 829 belediye işçi greve çıktı.

İzmir'in Çiğli ilçesinde toplu sözleşmede anlaşmazlık nedeniyle 829 işçinin greve gitmesi sonrası sokaklar çöplerle kaplanmaya başladı. Çiğli sokaklarında çöp dağları oluştu. Vatandaşlar oluşan pis kokudan ve çirkin görüntülerden şikayetçi oluyor.

Belediye başkanından açıklama geldi

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 829 işçinin greve gitmesine ilişkin yaptığı açıklamada: "Çiğli emekçisinin haklı taleplerini fırsata çevirip, siyasi oyunlar içinde olanları da biliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Çiğli Belediyesi

Sendikanın teklifleri kabul etmediğini belirten Utku Gümrükçü: "Aynı sendika, daha dün İzmir’de bir başka belediyede ikinci yıl için yüzde 20 zam oranına imza atarken, Çiğli’de enflasyonu dahi kabul etmeyerek grev yolunu seçmiş, ikinci yılda anlaşma sağlanamaması üzerine sözleşmenin 1 yıllık yapılması önerisini de reddederek tüm seçenekleri kapatmış, hiçbir farklı seçenek ve öneriyi de kabul etmeyeceğini belirtmiştir. Bu karar düşündürücüdür." sözlerinde bulundu.

Çiğli Belediyesi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal