İYİ Parti’nin Ankara adayı belli oldu: Partide ortalık karıştı

Hilmi Daşdemir'in açıklamalarına göre, İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı olan Cengiz Topel Yıldırım olacağı belirtildi. Daşdemir, bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşarak seçim sürecinde partilerin aday tercihlerine dair önemli bir detayı ifşa etti.

23.01.2024-11:47 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-17:02) İYİ Parti’nin Ankara adayı belli oldu: Partide ortalık karıştı

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin merakla beklenen gelişmeler arasında İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirsizliğini korurken, Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'den önemli bir iddia geldi. Daşdemir, İYİ Parti'nin Ankara adayının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı olan Cengiz Topel Yıldırım olacağını öne sürdü. Hilmi Daşdemir, İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım'ı açıklayacağını belirterek Sosyal Medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“İyi Parti Ankara Büyükşehir Adayı daha önce CHP’de üst düzey görev almış ABB Adayı olarak 2014’de açıklanması beklenirken sonra Mansur Yavaş’ın açıklanmasına tepki göstermiş ve eskiden Ankaragücü  Başkanlığı da yapmış işadamı Cengiz Topel Yıldırım olmuş. Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok, CHP ve DEM ittifak adayı Mansur Yavaş’ın ortak özellikleri MHP geçmişleri. Cengiz Topel Yıldırım ise CHP kökenli birisi ilginç bir seçim olacak.  Önümüzdeki günlerde araştırmamızı yapıp sizlerle paylaşacağız. Peki siz Cengiz Topel Yıldırım’ın ne kadar oy almasını bekliyorsunuz?”

Mansur Yavaş hedef alındı

Yıldırım, Mansur Yavaş’ı hedef alarak "Mansur beyin çektiği mesajları görüyoruz. Üç kuruş para için ne hallere düştüğünü de gördük. Bu mesajlara bakınca işin vahameti daha iyi anlaşılıyor" açıklamalarında bulundu.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal