İYİ Partili Uğur Songül Sarıtaşlı Şehit Ömer Halisdemir'e 'Darbeci' Demesinin Ardından Disipline Sevk Edildi

İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı darbeci Semih Terzi'yi vuran şehit Ömer Halisdemir'e 'Asıl darbeci' demesinin ardından ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

26.07.2021-10:08 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-11:37) İYİ Partili Uğur Songül Sarıtaşlı Şehit Ömer Halisdemir'e 'Darbeci' Demesinin Ardından Disipline Sevk Edildi

İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı, FETÖ'cü darbeci Semih Terzi'ye sahip çıktı ve o vatan hainini alnından vurarak kritik bir görev gerçekleştirmesinin ardından 33 kurşunla şehit olan 15 Temmuz Kahramanı Astsubay Ömer Halisdemir'e "Asıl Darbeci" sözlerini kullarak akıl sınırlarını zorladı. Sarıtaşlı'nın önceden İYİ Parti Tokat İl Başkanı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Sarıtaşlı, "Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz di mi" sözlerini kullanarak tepki çekecek paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımdan sonra aldığı yoğun tepki üzerine önce paylaşımını silen Sarıtaşlı sonrasında hemen tüm hesabını kapattı. İşte tepki çeken tweet ve İYİ partili yöneticinin daha sonra attığı adımlar:

AKIL SINIRLARINI ZORLAYAN TWEET: SEMİH TERZİ DEĞİL HALİSDEMİR DARBECİ!

İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Songül Sarıtaşlı attığı tweette "Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz di mi?" yazdı.


FETÖ'CÜ HESAPLAR DA BUNU SÖYLÜYORDU

15 Temmuz'un 5. yılında FETÖ'cü firari gazetecilerin bir araya geldiği grup youtube üzerinden bir sözde belgesel ile yaptığı algı operasyonunda da hem 15 temmuz direnişini hem de şehitlerimizi aynı dili kullanarak darbecilikle suçlamış ve FETÖ'yü aklamaya girişiminde bulundu.

BÜYÜK TEPKİ ALDI

Sarıtaşlı attığı tweetin ardından yoğun bir tepki ile karşılaştı ve bu tepkinin üzerine önce twitter üzerindeki kişisel hesabından sözü edilen paylaşımı sildi.

REZİLLİĞİNİN ARDINDAN HEMEN HESABINI KAPATTI 

Kendisine ve Şehit Ömer Halisdemir'e yönelik çirkin saldırısına tepkiler bitmeyince İYİ Partili yönetici bu defa dakikalar içerisinde hesabını komple kapatarak bu rezilliğin unutulacağını sandı.

"SAVCILAR HAREKETE GEÇER"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, "Bu beyan açıkça suç ve suçluyu övmektir. TCK'nun 215.maddesine göre FETÖ'nün darbe suçunu ve terör örgütü yöneticiliği/üyeliği, darbe için insan öldürmek suçlarını övmektir. Umarım Cumhuriyet'in savcıları bu kişiye pervasızlığının hesabını sorar…" dedi.


"BU MEMLEKETTE ÖMER HALISDEMİR'E LAF EDEN OLSA OLSA ŞEREF YOKSUNU"

Gazeteciler ve siyasiler; İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı'ya tepki gösterdi. Gazeteci Nur Özkan Erbay, "Bakalım arkasından daha neler gelecek? Artık FETÖ gerçeğini ve tehlikesini anlamakta ve algılamakta direnenlere siyaset yolu kapatılmalı, gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı... Başka çare yok..." ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Gazeteci Nedim Şener de, "Bunu da mı yaptılar. FETÖ'cü darbeci Terzi'ye kahraman, Ömer Halisdemir'e darbeci demiş İP'li…" Ahmet Palabıyık: "Bu memlekette Ömer Halisdemir'e laf eden olsa olsa şeref yoksunudur" sözlerini kullandı.

Astsubay Ömer Halisdemir, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştirmişti. Ömer Halisdemir, daha sonra darbeciler tarafından şehit edilmişti.

İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol 15 Temmuz'da darbeci Semih Terzi'yi vurmasının ardından darbeciler tarafından şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’e "darbeci" diyen İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı’nın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Sağol, "Bu topraklarda varlığımızı borçlu olduğumuz, şehitlerimize yönelik saygısızlığı asla ve kat’a kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. " dedi.

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol, "Bu çirkin paylaşımdan haberdar olduğumuz an itibarıyla bahse konu kişiyi kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiğimizi ve bundan sonrasını yüce Türk adaletine bıraktığımızı kamuoyuna duyururuz" sözlerine yer verdi.

Sabah'ın haberine göre Ömer Sağol, partisinin Tokat İl Başkanlığı'nın olağanüstü toplantıda olduğunu açıkladı.

Ömer Sağol; Uğur Songül Sarıtaşlı'nın 22 Temmuz'da paylaşımda bulunduğu, 23 Temmuz tarihinde kendisini kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini sözlerini kullandı.

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol'un yazılı açıklaması şöyle:

"İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Uğur Songül Sarıtaşlı Twitter hesabında 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir hakkında akıl ve vicdan sahibi hiçbir Türk vatandaşının kabul edemeyeceği, il teşkilatımızı ve bütün İYİ Parti camiasını derinden üzen çirkin paylaşımda bulunmuştur."

"Şehidimiz Ömer Halisdemir, Türk milletinin Anadolu coğrafyasındaki varoluş mücadelesinin milyonlarca şehidinden birisidir. Aynı zamanda şehidimiz Ömer Halisdemir Türk milletinin yiğit evlatlarının bundan böyle darbeye kanları ve canları pahasına müsaade etmeyeceğini gösteren öncü bir şehidimizdir."

"Bu topraklarda varlığımızı borçlu olduğumuz, şehitlerimize yönelik saygısızlığı asla ve kat'a kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. Bu çirkin paylaşımdan haberdar olduğumuz an itibarıyla bahse konu kişiyi kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiğimizi ve bundan sonrasını yüce Türk adaletine bıraktığımızı kamuoyuna duyururuz."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal