İYİ Parti'de kırılma sesleri, işte Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın olaylarının perde arkası!

İYİ Parti'de deprem etkisi meydana getiren Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'nun Genel Başkan Meral Akşener’in direktifi doğrultusunda görevlerinden gelişmesiyle ilgili çok kritik detaylar gün yüzüne çıktı.

02.04.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-14:49) İYİ Parti'de kırılma sesleri, işte Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın olaylarının perde arkası!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçen günlerde hızlı bir karar vererek kimsenin beklemediği bir anda partinin en önemli koltuklarından birinde oturan Koray Aydın’ı görevden alarak teşkilatları kendisine bağladı. Meral Akşener ayrıca  partideki bir diğer önemli isim olan Yavuz Ağıralioğlu'nu da Genel Başkan Yardımcılığı’ndan aldı.

Yaşanan olay partide büyük şok etkisi oluşturdu... En çok merak edilen ise parti için önemli bir yere sahip bu iki ismin ani bir hamleyle neden görevlerinden alındıklarıydı.

Neden ayrıldılar?

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, en çok merak edilen konu olan bu isimlerin neden ayrıldıklarına dair çok çarpıcı bir yazı yazdı.

İYİ Parti'de kırılma sesleri, işte Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın olaylarının perde arkası!

Övür söz konusu yazıda İYİ Partili bir ismin yapmış olduğu açıklamayı şöyle dile getirdi:

"Bir İyi Partili şöyle diyor: Teşkilatçılığıyla bilinen Koray Aydın olmasaydı İYİ Parti olmazdı, ancak o da teşkilatı ele geçirerek Akşener'in korkulu rüyası oldu. Bütün iller ona bağlı olduğu için istese Akşener'i indirebilir. Bu yüzden artık Akşener o korkulu rüyayla yaşamak istemiyor. Kendisini güçlü hissettiği bir anda kestirip attı. İYİ Partililere göre başka gerekçeler de var. En önemlisi de Akşener ve toplama yönetiminin Ağıralioğlu'ndan korkmaları... İYİ Parti yönetiminde, 'Ağıralioğlu'nun her an masayı devirebileceği' korkusu yaşanıyor."

CHP buraları geçeli çok oldu

Mahmut Övür, CHP’nin çoktan buraları geçtiğini ve parti içinde kırılmalar yaşandığını söyleyerek, “ Bugün CHP ve İYİ Parti'de yaşanan görev değişimlerinin, çizilmelerin arkasında böyle bir gerçek var. Bu gerçeği CHP hep yaşadığı için hiç şaşırtıcı değil. Daha şimdiden Kılıçdaroğlu sonrasının hesapları yapılıyor. İster aday olup kazansın, ister kaybetsin, isterse aday olmasın, 2023 seçimleri sonrası CHP'nin başında Kılıçdaroğlu'nun olmayacağını kendisi de biliyor. Bu nedenle CHP'nin seçim sonrasını bile şimdiden tasarlıyor. CHP'de durum böyle de İYİ Parti'de farklı mı?” dedi.

İYİ Parti'de kırılma sesleri, işte Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın olaylarının perde arkası!

Övür, İYİ Parti’deki karışıklığın CHP’den çok daha derin olduğuna işaret etti. Seçime gidilirken görevden alınan Aydın operasyonunun arkasında derin bir mesele olduğunu söyleyen Övür, “İYİ Parti'deki kavga çok daha büyük... Baksanıza, elinin en güçlü olduğu dönemde Meral Akşener, partisinin iki önemli ismini, Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'nu bir hamlede oyun dışına çıkardı. Seçim işlerinin başına getirilen Aydın sanki hâlâ oyunun içinde gibi görünse de kazın ayağı öyle değil. Partinin il ve ilçe örgütlerini bire bir oluşturan Koray Aydın'ın seçime gidilen bir süreçte o görevden alınması basit bir operasyon değil. Arkasında derin bir hesap var.” dedi.

Koray Aydın olmasaydı iyi parti olmazdı

Mahmut Övür, İYİ Partili bir yetkilinin ifadelerini şöyle aktarıyor:

"Teşkilatçılığıyla bilinen Koray Aydın olmasaydı İYİ Parti olmazdı, ancak o da teşkilatı ele geçirerek Akşener'in korkulu rüyası oldu. Bütün iller ona bağlı olduğu için istese Akşener'i indirebilir. Bu yüzden artık Akşener o korkulu rüyayla yaşamak istemiyor. Kendisini güçlü hissettiği bir anda kestirip attı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal