İYİ Parti Yeni İttifak Arayışında, Meral Akşener CHP-HDP Yakınlaşmasından Rahatsız

Tezkere krizi sonrası iyiden iyiye CHP-HDP yakınlaşmasından rahatsız olduklarını belirten Meral Akşener yeni ittifaklar arayışına girdi.

05.11.2021-09:14 - (Son Güncelleme: 05.11.2021-09:37)

CHP ile İYİ Parti arasında büyüyen tezkere krizi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz” açıklaması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kandil’i yerle bir ederiz” açıklamasını yapmıştı.

İYİ PARTİ DURUMDAN RAHATSIZ

Millet İttifakı’ında devam eden tezkere polemiği sürüyor. Meral Akşener’in daha önceki yaptığı sert açıklamalar sonrası HDP’ye destek niteliğinde yaptığı açıklamalardan dolayı İYİ Parti’nin ileri gelenleri durumdan rahatsız oldu.

İYİ PARTİ OYLARINI KAYBETMEK İSTEMİYOR

Meral Akşener’in yaptığı seçim çalışmaları genellikle gezi olarak geçiyor. Bir bölgeye giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener genelde insanların hal ve hatırlarını sorup onlarla sohbet ediyor. Bu bağlamda taban oylarını kaybetmek istemeyen İYİ Parti son günlerle HDP’ye karşı olan eleştirilerin dozunu artırdı. Tezkereye evet oyu veren İYİ Parti geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda ise şu sözlere yer verdi; “HDP’yi PKK’nın yanına konumlandırıyoruz”

İYİ PARTİ MİLLET İTTİFAKI’NDAN ÇIKMAK İSTİYOR

Kapalı kapılar ardında yapılan ve basına sızan bilgilere göre İYİ Parti 2023 seçimleri öncesi Millet İttifakı’ndan ayrılmak istiyor. CHP’nin HDP ile olan yakınlığını hoş karşılamayan İYİ Parti, önümüzdeki günlerde yeni kurulan partilerle görüşerek yeni bir ittifak arayışına girecek.

MERAL AKŞENER’DAN SKANDAL SÖZLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde yaptığı grup toplantısındaki skandal sözleri gündem olmuştu. Meral Akşener terörist başına saygıda kusur etmeyerek 'Sayın Öcalan' diye seslenen İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, daha sonra yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi; 'Sizden ve milletimden özür dilerim. Aklımın ucundan geçmez bebek katiline sayın demek'

CHP-İYİ PARTİ ARASINDAKİ TEZKERE KRİZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Irak-Suriye tezkeresine neden hayır oyu verdiklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Bizim askerlerimiz şehit olsun bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye'ye başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun." 

MİLLET İTTİFAKI İKİYE BÖLÜNDÜ

Tezkere görüşmeleri devam ederken, AK Parti ve MHP evet derken, Millet İttifakı'ndan İYİ Parti de tezkereye evet oyu vereceklerini açıkladı. HDP ise tezkereye hayır tutumunu devam ettiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal