İYİ Parti Ömer Ay neden istifa etti? Ömer Ay istifasında neler söyledi? İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı'ndan olaylı istifa!

Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay'dan istifasını istemişti. Akşener'in bunu istemesinin nedeni ise Ömer Ay'ın basına yaptığı açıklamalar oldu. Ömer Ay neden istifa etti? Ömer Ay ne dedi? İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay olayı nedir? İşte konuya ilişkin detaylar...

30.05.2022-14:58 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-14:58) İYİ Parti Ömer Ay neden istifa etti? Ömer Ay istifasında neler söyledi? İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı'ndan olaylı istifa!

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay'ın geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamalardan dolayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifasını istemişti. Bu olay üzerine istifa eden Ay'ın istifası olay oldu. Peki Ömer Ay neden istifa etti? Ömer Ay ne dedi? İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay olayı nedir? İşte detaylar...

Ömer Ay neden istifa ettin?

İYİ Parti'nin Nevşehir İl Başkanı olan Ömer Ay, eski Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve iş ortaklarını yolsuzluk yapmakla suçladı ve bunu yaparken cinsiyetçi açıklamaları ile tepkileri üzerine topladı. Bu olaydan sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaşanan bu olaydan sonra Ömer Ay'da istifası istendi. Konuya ilişkin olarak Ömer Ay şunları dile getirdi:

“Henüz istifa etmedim ancak arkadaşlarla istişaremiz devam ediyor. Genel Başkanımız istifamızı istedi. Çok büyük bir mücadele veriyor. Genel başkanımızı asla üzmeyeceğim. Gerekirse istifa edeceğim. Ancak istifa etmek, İYİ Parti'yi bırakmak anlamına gelmez. Hala İYİ Parti İl Başkanıymış gibi çalışmaya devem edeceğim. Meydanı asla AK Partililere bırakmayacağım. İYİ Parti'yi Nevşehir'de birinci parti yapıncaya kadar mücadeleye devam edeceğim.”

Ömer Ay

Ömer Ay'ın istifasını İsmail Saymaz duyururken sosyal medya hesabı üzerinden "İyi Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, bu sabah istifa etti" bu ifadelere yer verdi.

Ömer Ay ne söylemişti?

Ömer Ay'ın istifası istenmeden önce konuya neden olarak sözlerinde şunları dile getirdi:

“Nevşehir eski belediye başkanlarından Hasan Ünver'in iş ortakları adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Ünver'in iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Şimdi büyük bir ilçemizin belediye başkanı (Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk) ile şoförü, Y. isimli bir kızı paylaşamıyorlar. WhatsApp'tan yazışmalarını Twitter'da okumuşsunuzdur. Yıldız'ı belediye başkanı mı kahve içmeye götürecek, Halil mi götürecek tartışıyorlar. Artı İl Özel İdare başkanımız (İl Genel Sekreteri Gürbüz Dinç) dördüncü veya beşinci hanımını aldı. Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız.”

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal