İYİ Parti Genel Başkan adayı oldu: Dursun Müsavat Dervişoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Meral Akşener’in İYİ Parti olağanüstü kurultayında aday olmayacağını açıklaması sonrası İYİ Parti’nin yeni liderinin kim olacağı sorusu merak ediliyor. Adaylar arasında favori olarak gösterilen Dursun Müsavat Dervişoğlu’nun hayatı ve kariyeri araştırma konusu oldu. İşte ayrıntılar…

09.04.2024-12:57 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-12:57)

İYİ Parti’de 27 Nisan’da yapılacak olan olağanüstü kurultaya 4 isim aday olacak. Adaylardan birisi olan Dursun Müsavat Dervişoğlu’nun hayatı ve siyasi kariyeri vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki Dursun Müsavat Dervişoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Dursun Müsavat Dervişoğlu kimdir?

Ankara'da 1960 yılında dünyaya gelen İYİ Parti Genel Başkan adayı Dursun Müsavat Dervişoğlu, eğitim hayatına Fatsa'da başladı ve liseyi Samsun'da tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden İşletme alanında mezun oldu. Ticari kariyerine İzmir'de atıldı ve birçok firma bünyesinde üst düzey yöneticilik yaptı. 1991'den beri İzmir'de ticaret alanında faaliyet gösterdi. İYİ Parti çatısı altında Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

İYİ Parti Genel Başkan adayı oldu: Dursun Müsavat Dervişoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

27. Dönem İzmir Milletvekili olarak seçilen Dervişoğlu, aynı zamanda İYİ Parti Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı ve TBMM Millî Savunma Komisyonu Üyesi oldu. Şu anda İYİ Parti Grup Başkan Vekili olarak görevine devam etmekte olan Dervişoğlu'nun evli olduğu ve bir çocuk babası olduğu belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal