İTO Başkanı Açıkladı! Pandemi Sonrası Firmalar Türkiye'yi Tercih Edecek

Pandemi sebebiyle artan ticaret maliyetlerine değinen İTO Başkanı, yakın zamanda şirketlerin adresinin Türkiye olacağını söyledi.

14.10.2021-14:18 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-17:24) İTO Başkanı Açıkladı! Pandemi Sonrası Firmalar Türkiye'yi Tercih Edecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiçi yaptığı açıklamada dünyada bir enerji krizinin olduğunu ancak bu krizin daha önceki krizler gibi geçici değil kalıcı olduğunu söyledi. Batılı ekonomiklerin tedarik zincirlerinin kalıcı olarak kriz yaşandığını belirten Şekib Avdagiç önümüzdeki yıllarda Avrupa'nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarına konum olarak yakın olan Türkiye'yi tercih edeceklerini düşündüğünü belirtti.

FİRMALARIN SIKINTISINI TÜRKİYE ÇÖZECEK

Koronavirüs Pandemisi öncesi Çin'den yola çıkan bir konteynırın Amerika'ya gitmesinin ortalama 1500 dolar olduğunu belirten Şekip Avdagiçi, bu fiyatın an itibariyle 20 bin doların üstünde olduğunu belirtti. Maliyetlerin artmasının firmaları zora soktuğunu belirten Şekip Avdagiç sözlerine şu şekilde devam etti;  "Lojistik uzmanlarına göre, Noel tedariki telaşının ardından yıl sonuna doğru söz konusu rota için fiyatlar bir miktar inebilir. Konteynerde​​​​​​​ 1.600 dolarlık fiyatlara dönmek ise artık bir hayal. Sonuç itibarıyla artık birçok Avrupalı ve Amerikalı şirket, Çin’de üretimi ya da Çin’den tedarik seçeneğini ciddi şekilde sorguluyor." dedi.


TÜRKİYE ATAĞA KALKACAK

İbrenin Türkiye yönüne döndüğünü düşünen Avdagiç, pandemi sonrası Türkiye'nin ekonomik olarak başarılı bir sıçrama yapacağını söyledi. Türkiye'nin bu avantajı kaçırmayacağını söyleyen Avdagiç, bunun izlerinin şimdiden gözüktüğünü belirtti. Türkiye'nin harika bir pazar olduğunu vurgulayan Şekib Avdagiç açıklamasını şu sözlerle noktaladı;

 "Türkiye'nin son dönemde ABD ve Avrupa pazarına yönelik ihracatında gözlenen yüksek oranlı artışlar, bize göre bu değişimin ayak sesleridir. Konjonktür, küresel tedarik zincirinde güçlü bir 'hub' olmaya odaklanması konusunda Türkiye’ye her zamankinden daha güçlü kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. Türkiye de bu fırsatı, hem hükümetin yerinde politikalarıyla, hem de sanayicisinin taleplerdeki artışı karşılayacak şekilde şimdiden başladığı yatırım ve pazarlama stratejileriyle lehine çevirecektir, kalıcı hale dönüştürecektir. Bundan zerrece şüphemiz yok."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal