İtalyanların Yırtık Ayakkabısının Fiyatını Görenler Gözlerine İnanamadı!

Bir İtalyan ayakkabı firması satışa yırtık ve yıpranmış görüntüsü ile satışa sunduğu ayakkabı ile büyük tepki topladı. Yırtık ayakkabıların satış fiyatı ise 3330 lira.

22.09.2018-17:46 - (Son Güncelleme: 22.09.2018-17:39) İtalyanların Yırtık Ayakkabısının Fiyatını Görenler Gözlerine İnanamadı!

Bir İtalyan firmasının yüzlerce euro'ya satışa sunduğu eskimiş görünümlü ayakkabı modeli "fakirlikle alay ettiği" sebebi ile büyük tepki topladı. Aynı firma 2 sene önce de benzer biçimde imal ettikleri eskimiş görünümlü bir ayakkabı modeli için "yıpranmış görünümün modadaki en önemli trendlerden biri olduğu" açıklamasında yapmıştı.

YIPRANMIŞ, KİRLENMİŞ GÖRÜNÜMÜ VERİLEN AYAKKABI 530 DOLARA SATILIYOR

Venedik merkezli lüks moda firması Golden Goose tarafından imal edilen "Superstar taped sneakers" model ayakkabı İtalya'da 375 euro'ya, ABD'de ise 530 dolara (yaklaşık 3330 liraya) satışa sunuldu. Yıpranmış, kirlenmiş, bir bantla yapıştırılmış görünümü verilen ayakkabının İtalyanca tanıtımında "bağcıklar kasıtlı olarak yıpratılmıştır" yazısı da var.

ESKİMİŞ GÖRÜNÜMLÜ AYAKKABI, FAKİRLİKLE DALGA GEÇMEK OLARAK YORUMLANDI

Ayakkabıların ABD'deki satış ücreti sosyal medyada paylaşılınca büyük bir tartışma çıktı. Eskimiş görünümlü bir ayakkabının 530 dolara satılması bazı Twitter kullanıcıları tarafından "fakirlikle dalga geçmek" olarak algılandı.

"ESKİ AYAKKABILARINI GİYMEK ZORUNDA OLANLARA KARŞI YAPILMIŞ GADDARLIK"

Sosyal medya kullanıcıları, gerçekten yeni ayakkabı almaya gücü olmadığı için parçalanana dek eski ayakkabılarını giymek mecburiyetinde olan insanlara karşı gaddarlık yapıldığını savundu. Kimileri ise bunu "fakirliğin kutsanması" ve "fakirlik fetişizmi" olarak algıladı.

"LÜKS MARKALAR İNSANLARIN YOKSULLUK KAYNAKLI DERTLERİNİ PARAYA ÇEVİRİYOR"

'Kapitalizmin zirvesi' Bir Twitter kullanıcısı da "Fakirlik gerçek bir durumdur, ben eski püskü elbiselerim sebebiyle zorbalığa maruz kaldım, o vakitler bu kıyafetler moda değildi. Şimdi ise lüks firmalar çok sayıda insanın geçmişteki ve bugünkü yoksulluk kaynaklı dertlerini paraya döndürüyor" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal