İtalya'nın Dünya Kupası İçin Play-Off'a Kalması Ülkeyi Ayağa Kaldırdı!

İtalyan spor basını, İtalya Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeri C Grubu'nu ikinci tamamlayarak play-off oynayacak olmasının ardından yoğun eleştiriler yaptılar.

16.11.2021-17:59 - (Son Güncelleme: 16.11.2021-17:59) İtalya'nın Dünya Kupası İçin Play-Off'a Kalması Ülkeyi Ayağa Kaldırdı!

İtalya Milli Takımı Dünya Kupası'na katılma yolunda tepki çeken bir sonuç aldı. Gök mavililer 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu'nu ikinci tamamlayarak play-offlara kaldı. Bu durum ülke basınında yoğun eleştiri aldı. İtalya, son hafta maçına grubunda lider olmasına karşın, Kuzey İrlanda ile golsüz berabere kalınca ve İsviçre'de Bulgaristan'ı 4-0 yenince grubu ikinci basamakta tamamladı. Bu sonuçun ardından Katar'daki, Dünya Kupası finallerine doğrudan katılım hakkını elde edemeyen İtalya, Mart 2022'de Dünya Kupası'na katılmak üzere play-off mücadelesi verecek.

İTALYA'YA BASINDAN YOĞUN ELEŞTİRİLER GELDİ

İtalya'nın 2020 Avrupa Şampiyonası'nı (EURO 2020) kazanmasına rağmen, 2022 Dünya Kupası'na doğrudan katılım hakkını elde edememesi İtalyan basınında tepki çekmişti.
İtalya'nın Dünya Kupası için play-off'a kalması ise spor medyasının gündemine oturdu. Maçla ilgili La Gazzette dello Sport yazdığı yazıda, 2017’de İtalya’nın 2018 Dünya Kupası’na play-offlarda İsveç'e elenerek gidemediği hatırlatılarak, "Gök-mavililer, ne hayal kırıklığı. Dünya Kupası’na doğrudan geçiş yok. Aynı 2017’deki gibi mart ayında yine play-off oynayacağız." ifadeleri yer aldı.  '4 yıl aradan sonra elimizde yine son bir şans var, o da play-off. FIFA sıralamasında 58. basamakta yer alan Kuzey İrlanda bir gol dahi atamadık. Bulgaristan’a 4 atan İsviçre ise Katar’a gidiyor.' şeklinde ifadeler yer buldu.
Gazetede devam eden açıklamalarda Mancini de eleştirilerek, 'Mancini'nin de sorumluluğu var. Avrupa Şampiyonası sonrasında takımda oluşan rehaveti sona erdiremedi.' yorumları yapıldı.
Corriere dello Sport gazetesi de 'İp üstünde' manşetini atarak, İtalya’nın Kuzey İrlanda karşısında az gol fırsatı yakaladığı ve Kuzey İrlanda defansını yıkamadığına dikkat çekildi.
Gazetedeki haberde, 'İtalya, Avrupa Şampiyonu ama halen Dünya Kupası’na (finallere) dahil değil. Buna ulaşıp ulaşamayacağını kim bilir. Martta play-off var.' ifadeleri yer aldı. Haberde, İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini’nin de golcü yıldız Ciro Immobile'nin sakatlığında alternatif bir çözüm üretemediği aktarıldı.

Tuttosport gazetesi ise 'Başka bir İtalya gerekiyor' manşetiyle dün akşamki maçı okuyucularına aktarırken, iç sayfalarında da “İtalya, cennetten arafa” başlığı altında İtalya’nın Kuzey İrlanda deplasmanından gol dahi atamadan ayrılmasına dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal