İtalya'dan İsrail'e rest: Gazze halkının can güvenliği mutlak önceliğimiz

İtalya hükümetince yapılan açıklamada sivillerin can güvenliğinin korunmasının ve Gazze'ye insani erişimin arttırılmasının "mutlak öncelik" olduğu ifadeleri kaydedildi.

13.12.2023-14:46 - (Son Güncelleme: 13.12.2023-17:31) İtalya'dan İsrail'e rest: Gazze halkının can güvenliği mutlak önceliğimiz

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'e, sivillerin can güvenliğinin korunmasının ve Gazze'ye insani erişimin arttırılmasının İtalyan hükümeti için "mutlak öncelik" olduğunu iletti.

AA'da yer alan habere göre, Tajani, X (Twitter) platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ile telefon görüşmesi yaptığını bildirerek "Hamas saldırılarına karşı İsrail'e dayanışmamızı yinelerken sivillerin korunmasının ve Gazze'deki halkın acısını dindirmek için insani erişimin arttırılmasının, İtalyan hükümeti için mutlak öncelik teşkil ettiğini vurguladım." ifadelerini kaydetti.

filistin

193 ülkenin 153'ünden ateşkese destek

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda dün Gazze'de acil ateşkes talebine yönelik oylanan karar tasarısına 193 ülkeden 153'ü destek çıkarken 23 ülke "çekimser" kalmış, 10 ülke ise "hayır" oyu kullanmıştı.

İtalya ise bu oylamada "çekimser" oy kullanan ülkeler arasında yerini almıştı.


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal