AK Parti'den seçim mesaisi! İsimler netleşmeye başladı

AK Parti'de yerel seçim çalışmaları hızlandı. Başkan Erdoğan, teşkilattan aday isimleri istedi. Aldığı isimlerin ardından "Birlik ve beraberlik kazanacak. Küskünlük olmasın" mesajını verdi. İşte haberin detayları...

13.12.2023-14:12 - (Son Güncelleme: 13.12.2023-17:52) AK Parti'den seçim mesaisi! İsimler netleşmeye başladı

AK Parti'de yerel seçimler için aday belirleme süreci hızlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara, İzmir teşkilatı, milletvekilleri ve MKYK ile ayrı ayrı görüştü. 

“Küskünlük olmasın”

Seçim çalışmaları kapsamında mini temayüllere odaklanan ve adaylıklar için 3'er isim isteyen Erdoğan, "birlik ve beraberlik kazanacak" diyerek diğer yandan "küskünlük olmasın" mesajı verdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantılar yaklaşık 6 saat sürdü. Erdoğan, temayül yoklamaları ve anket çalışmalarına kadar tüm analizleri değerlendirdi. 

İsimleri sadece Erdoğan biliyor

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Erdoğan'ın teşkilattan istediği aday isimleri kağıtlara yazılarak zarfa konuldu ve teslim edildi. Zarfa yazılan isimler, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından biliniyor. MKYK'da MHP ile iş birliğine ilişkin son ayrıntılar da ele alındı. Anketin yanı sıra Aday Tespit Komisyonu'nun çalışmaları konuşuldu. 

Başkanlarda değişim büyük olacak

Ankara'ya özel temayül yoklaması yapılırken Erdoğan, vekiller ve belediye başkanlarından Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçeler için üçer aday isim önerisi istedi. Toplantı kapsamında başkan ve milletvekilleri görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Yapılan çalışmalara göre AK Parti'nin Ankara mevcut ilçe belediye başkanlarında yüzde 50 değişime gideceği öğrenildi.

Fermuar liste ile seçime gidilecek

Cumhur İttifakı'nın ortakları AK Parti ve MHP'de yerel seçim için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 30 büyükşehir, 51 il ve ilçeleri olmak üzere değerlendirmeler yapan ortak komisyon, bazı il ve ilçelerde yönetimleri kazanmak için meclis adaylıklarında da iş birliğine gidecek. AK Parti ve MHP, bazı ile ve ilçelerde yönetimleri kazanmak için meclis adaylıklarında 'fermuar liste' ile seçime girecek. 2019 seçimlerinde kaybedilen il ve ilçe yönetim listelerinde bu formüle başvurulacak. İl ve ilçedeki tabana göre de meclis üyelikleri için sıralamalar yapılacak.

Son karar Bahçeli ve Erdoğan’da

Seçim komisyonunda MHP'den, AK Parti'ye "Başkentin çevre ilçelerinde aday gösterme" talebi geldiği öğrenildi. Heyetler arasındaki görüşmelerde Kalecik, Elmadağ ve Akyurt ilçelerinde MHP'nin adayının desteklenmesi gündeme geldi. Komisyonun yapmış olduğu toplantılar neticesinde hazırlanan raporlara ise son kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli verecek. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal