İtalya'da İki Bakan Yardımcısı Coronavirüse Yakalandı

Avrupa’da yeni tip coronavirüsün en fazla görüldüğü İtalya’da, Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri ve Eğitim Bakan Yardımcısı Anna Ascani’nin de test sonuçlarının pozitif çıktığı bildirildi.

14.03.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-17:43) İtalya'da İki Bakan Yardımcısı Coronavirüse Yakalandı

İtalya’da 1266 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan ve 17 bin 660 kişiyi enfekte eden coronavirüs, ülkedeki siyasetçiler arasında da yayılmayı sürdürüyor.

Bakan Yardımcısı Sileri, yaptığı yazılı açıklamada, "Birkaç gün önce pozitif çıkan bir şüpheliyle temasım olmuştu. Belirtilerim olduğu ilk andan itibaren kendimi izole ettim. Testim pozitif çıktı. Hemen Sağlık Bakanlığının belirlediği protokolü uygulamaya başladım. Evde de eşim ve çocuğumla yaşadığım yerleri ayırdık." ifadelerine yer verdi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre de Eğitim Bakan Yardımcısı Anna Ascani’ni de uygulanan testin pozitif sonuç verdiği ve Ascani'nin kendisini karantina altına aldığı açıklandı.

HÜKÜMET VE SENDİKALAR ANLAŞTI

Son kararnameyle üretime devam etmeleri için açık tutulması kararlaştırılan fakat işçilerin sağlık ve güvenlik endişeleri nedeniyle çalışmak istemediği fabrikaların durumu da kesinleşti.

Başbakan Giuseppe Conte, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “18 saatlik uzun ve detaylı tartışmanın ardından iş yerindeki güvenlik protokolü, sendikalarla nihayet imzalandı. Bu ülkenin iyiliği ve işçilerin sağlını korumak için iyi bir şey. İtalya durmuyor.” ifadelerini kullandı.

Güvenlik protokolüne göre, fabrika ve üretim tesislerinde coronavirüse karşı gerekli tedbirleri almayan yerler bir an önce kapatılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal