İtalya'da Doktorlar Karantina İstiyor

Yeni tip koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Avrupa’da artan vakalar, İtalya’yı da etkiledi. İtalya’da son 24 saatte 32 bin 616 yeni vaka açıklandı ve Tabipler Birliği Başkanı Filippo Anelli, genel karantina çağrısında bulundu.

09.11.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-10:28) İtalya'da Doktorlar Karantina İstiyor

Dünya genelinde neredeyse 51 milyon kişiye bulaşmış olan yeni tip koronavirüs, etkisini sürdürüyor. İtalya’da son bir gün içinde toplam 32 bin 616 vaka tespit edildi. Tabipler Birliğ Başkanı Filippo Anelli, ülke genelinde karatinaya gidilmesi için çağrı yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak açıklanan istatistiklere göre, son 24 saatte 32 binin üzerinde Kovid-19 tanısı koyuldu. Salgının görülmeye başladığı andan bu yana İtalya’da Kovid-19 tanısı konulmuş olan kişi sayısı 935 bin 104’e ulaştı.

Aktif konumda olan 558 bin 636 Kovid-19 hastası olduğu bilinirken, yoğun bakımda tedavisi gerçekleştirilen 2 bin 749 kişi mevcut. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 331 kişi artarak, 41 bin 394 kişiye ulaştı. İyileşen kişi sayısı ise 6 bin civarı artarak, toplam 335 bin 74 kişiye ulaştı.

HASTANELER ZORLANIYOR

ANSA ajansının verdiği bilgilere göre, güneyde bulunan Napoli kenti ve çevresinde yer alan hastanelerin artık kapasitelerinin zorlandığı, bu sebeple hasta getiren özel araçların ve ambulansların hastane önlerinde kuyruk oluşturduğu aktarıldı.

İtalya Tabipler Birliği Başkanı (FNOMCEO) Filippo Anelli, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, hastanelerin yoğun bakım üniteleri de dahil, kapasitelerin dolduğunu ve genel karantina ilan edilmesi gerektiğini aktardı.

Anelli, salgında yayılma durumunun bu haftanın verileri gibi gitmesi ihtimalini belirterek, ‘Böyle giderse bir ay sonraki durum çok dramatik olabilir, bu nedenle derhal tamamen kapanmaya ihtiyaç var. Ya biz virüsü engelleriz ya da o bizi engeller. Gelen sinyaller, sarı orta risk kategorisinde bulunan bölgelerin de kendilerini bundan en çok etkilenen bölgelerle aynı koşullarda bulabileceğini gösteriyor.’ açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal