İtalya'da Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı Bin 16'ya Yükseldi

İtalya'yı etkisi altına alan coronavirüs, ülkede hayatı durma noktasına getirdi. İtalya'da salgın nedeniyle bin 16 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 15 bin 113 olarak açıklandı.

13.03.2020-13:40 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-13:29) İtalya'da Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı Bin 16'ya Yükseldi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını farklı ülkelerde de etkisini göstermeye devam ediyor. Salgın Çin'den sonra en çok İtalya ve İran'da etkili olurken, İtalya'daki kritik durum devam ediyor. Hayatın durma noktasına geldiği İtalya'da 189 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülke genelinde ölü sayısının bin 16'ya ulaştığı açıklandı. Toplam vaka sayısı ise 12 bin 462'den 15 bin 113'e yükseldi.

VAKA SAYISINDAKİ EN BÜYÜK ARTIŞ YAŞANDI

Ülkede salgının ilk olarak 21 Şubat'ta ortaya çıkmasından bu yana vaka sayısındaki en büyük artışın yaşandığı belirtildi.

"BİRBİRİMİZDEN UZAK DURALIM"

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "Büyük bir ulus olabileceğimizi gösteriyoruz. Yarını kucaklayabilmemiz için şimdi birbirimizden uzak duralım." dedi.

İtalya hükumeti dün, virüse karşı alınan tedbirler kapsamında eczaneler ve marketler dışındaki tüm dükkanların kapatılacağını duyurmuştu. Virüs nedeniyle acil durum önlemleri de ulusal düzeye genişletilmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal