Çinli Uzmanlar İtalya'ya Yardım İçin Yola Çıktı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan salgın, Çin'den sonra en çok İtalya'da etkili oldu. Çin'de salgını büyük oranda kontrol altına alan Çinli uzmanlar, İtalya'ya yardım için yola çıktı.

12.03.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-17:32) Çinli Uzmanlar İtalya'ya Yardım İçin Yola Çıktı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede görülmeye devam ediyor. Virüs Çin'den sonra en çok İtalya'da etkili olurken, İtalya'ya Çin'den yardım eli uzandı.

Çin Kızılhaç Derneği'nden dokuz gönüllü tıbbi uzman, koronavirüsü önleme ve kontrol altına alma konusunda İtalya'ya yardım etmek için bugün Şangay Pudong Uluslararası Havaalanı'ndan yola çıktı. Ayrıca, 31 ton tıbbi malzeme de İtalya'ya götürülmek için uçağa yüklendi.

İTALYA'DA DURUM CİDDİYETİNİ KORUYOR

Ülkede sıkılaştırılan önlemler kapsamında; okullar kapatıldı, seyahatler kısıtlandı, toplanma yasağı getirildi, spor etkinlikleri durduruldu, sinema, müze ve tiyatrolar kapatıldı. Son olarak da dün akşam açıklanan ek tedbirlerle, bugüne kadar açık kalan mağazalar, restoranlar, barlar da kapatıldı. Bugünden itibaren yalnızca temel kamu hizmeti kategorisindeki eczane, süpermarket, banka, postane, fabrika gibi kurum ve işletmeler açık olacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal