İtalya'da Coronavirüs Sebebiyle Bütün Ticari Faaliyetler Durdurulacak

İtalya Başbakanı, coronavirüs sebebiyle ülke genelinde bugünden itibaren devlet hizmetleri dışındali bütün ticari çalışmaların durdurulacağını açıkladı.

12.03.2020-10:54 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-17:20)

İtalya Başbakanı, coronavirüs sebebiyle ülke genelinde bugünden itibaren devlet hizmetleri dışındali bütün ticari çalışmaların durdurulacağını açıkladı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tür coronavirüs sebebiyle ülke genelinde bugünden itibaren devlet hizmetleri dışıdaki bütün ticari çalışmaların durdurulacağını açıkladı.



Coronavirüs sebebiyle son 3 haftadır olağanüstü günler geçiren ve vaka sayısındaki artışın önüne geçemeyen İtalya’da devlet, pazartesi günü açıkladığı kısıtlayıcı önlemlerin çerçevesini genişletti.

Başbakan Conte, akşam sularında Facebook hesabından yaptığı canlı yayınla, coronavirüse karşı mücadelede İtalyanlara gösterdikleri fedakarlıklar için teşekkür etti.

Önceliklerinin daima İtalyanların sağlığı olduğunu ifade eden Conte, "Market ve eczane gibi temel ihtiyaçların karşılanabileceği yerlerin haricinde yarından itibaren ticari faaliyette bulunan tüm mağaza ve işletmeler kapatılacak. Bütün restoran, kafe, bar gibi işletmelerin faaliyetleri askıya alınmıştır. Evlere servis hizmeti yapılmaya devam edilebilecek." diye konuştu.

Mal ve hizmeti sunan tedarik zincirlerinin, taşımacılık, tarımsal çalışmalar, bankacılık, sigorta ve posta hizmetlerinin garanti edileceğini, benzinliklerin açık olacağının altı çizilen Conte, marketlerin ise açık kalacağını, marketlere akın edilmemesi gerektiğini belirtti.

Sanayi işletmeleri ve fabrikaların salgının bulaşmasını önleyecek özellikte güvenlik şartlarına uymak şartıyla açık kalabileceğini belirten Conte, zorunlu olmayan bütün üretim departmanlarının kapatıldığını açıkladı.

Başbakan Conte, coronavirüs sebebiyle vaka ve ölü sayısının artmayı sürdürmesi halinde yeni tedbirler de alabileceklerinin sinyalini verdi.

Tedbirlerin sonuçlarını birkaç hafta içinde alacaklarını belirtenn Conte, "Eğer hep birlikte bu kurallara uyarsak, bu acil durumdan en kısa zamanda çıkarız." dedi.

Ülkede, 21 Şubat Cuma günü patlak veren coronavirüs salgınında bugün itibariyle yaşamını yitirenlerin sayısı 827'ye ulaşırken, coronavirüs bulaşanların sayısı da 12 bin 462 oldu.

Başbakan Conte, pazartesi günü yaptığı konuşmasında da Lombardiya Bölgesi ve 14 şehir için geçen hafta sonu ilan ettiği giriş-çıkış ve serbest dolaşım sınırlamaları barındıran “kırmızı bölge” olarak andığı karantinayı ülke geneline büyüttüğünü açıkladı.



Bu arada, Conte’nin hafta başında ülke genelinde kanun hükmünde kararnameyle yürülüğe koyduğu salgının önlenmesine yönelik kısıtlamalar nedeniyle başkent Roma’nın akşam saat 18.00’den sonra sokaklarının boşaldığı görülürken, polislerin sokağa çıkanlara izin belgesi sorduğu aktarıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal