İşverenlerin sıraya girdiği meslekler belli oldu! İşte en çok aranan meslekler…

Türkiye'de işverenlerin en çok talep ettiği meslek grupları son araştırmalarla belli oldu. Hüriyyet'in 24 saatte iş platformunun derlediği verilere göre, istihdam piyasasında öne çıkan meslek gruplarının başında döner ustası ve protez tırnak uzmanı geliyor.

26.03.2024-15:13 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-16:19) İşverenlerin sıraya girdiği meslekler belli oldu! İşte en çok aranan meslekler…

Döner ustası için verilen bir ilanın doluluk süresi 63 günü bulurken, protez tırnak uzmanı için bu süre 49 gün olarak kaydedildi. Elektrik ustası, ızgaracı ve bulaşıkçı gibi meslek gruplarında da iş ilanlarına olan talebin arttığı gözlemleniyor. Yeni açılan işletmelerin eleman bulmakta zorlandığı bir dönemde, Türkiye genelinde istihdam piyasasının belirli meslek gruplarına yoğunlaştığı görülüyor. Ancak bu talep artışıyla birlikte, çalışanların maaş beklentileri de yükseliyor. Özellikle döner ustası ve protez tırnak uzmanı gibi mesleklerde en düşük maaşların 40 bin lira seviyesinde başladığı belirtiliyor.


TÜRES’den  eleman sıkıntısı açıklaması

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, sektördeki eleman sıkıntısına dikkat çekerek, işletmelerin aradıkları nitelikte personeli bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Bingöl, özellikle yurtdışına çalışmak için göç eden tecrübeli ustaların yerini doldurmanın zorluğuna vurgu yaparak, bu durumun sektörü olumsuz etkilediğini belirtti.


İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ayşe Aydın Kurtönal ise uzman çalışan bulmanın giderek zorlaştığını dile getirdi. Kurtönal, protez tırnak uzmanlarının işe başlama maaşlarının 40 bin liraya kadar çıktığını ve bu talebin sonucunda işe alınan çalışanların ekstra maddi taleplerde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de iş dünyasının çeşitli sektörlerinde yaşanan eleman sıkıntısının önümüzdeki dönemde de gündemde olmaya devam etmesi bekleniyor. Bu durum, işverenlerin nitelikli eleman bulma konusunda yeni stratejiler geliştirmesini ve iş arayanların da talep gören meslek gruplarına yönelik eğitim almalarını teşvik edebilir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal