İsveç'te bu kadarı da olamaz dedirten skandal ortaya çıktı! PKK'ya para akışı sağlıyor

Terör örgütü PKK adına İsveç'te sözde bağış adı altında toplanan paraların Kandil'e nasıl gönderdikleri deşifre oldu. İşte haberin detayları...

20.06.2022-09:46 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-09:46)

İsveç'in başkenti Stockholm'deki PKK/ PYD terör örgütünün, İsveç bankalarında açılmış olan kron hesaplarından gelen yardım ve bağışları, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde Mehmetçik'e karşı kullandığı silah ve mühimmatın teminine harcadığı deşifre oldu. 

Ayrıca İsveç'in farklı kentlerinde finansal destek için hesaplar açan örgüt, bir taraftan Türkiye'nin hilafına her türlü terör faaliyetini desteklerken bir taraftan da NATO'ya girmek isteyen İsveç'ten askeri mühimmat haricinde, tıbbi ekipman da dâhil her çeşit malzeme desteği almaktadır. 

Öte yandan İsveç'te faaliyet gösteren banka hesabının PKK/PYD/YPG'nin ortak ana hesap olarak kullandığı banka numarası ise deşifre edildi. 


''Tıbbi yardım gibi başlıklarla PKK’ya para gönderiliyor''

Abdurrahman Şimşek konuya yönelik, yapmış olduğu açıklamalarda ise, "İsveç'te dernekler üzerinden bağış adı altında Kandil'e para gönderiliyor. Bankgirot isimli banka üzerinden okul tadilatı, tıbbi yardım gibi başlıklarla PKK'ya para gönderiliyor." şeklinde açıklamada bulundu. 

Katıldığı canlı yayında oldukça önemli açıklamalarda bulunan gazeteci Abdurrahman Şimşek açık hesap üzerinden para topladıklarını belirterek, "Bütün İsveç'te açık kaynaklarda PKK/PYD'ye yardım olarak istiyorlar. Açık hesap üzerinden paralar toplanıyor. Resmi yoldan soruşturduğun zaman bile bütün İsveç'te olan bilgiye ulaşabiliyorsun. Mobil ödeme ile direk Kandil'e ulaştırılıyor. Suriye'de Esad mağdurundan kaçmış çocukların fotoğraflarını kullanarak para toplanıyor. Bu hesap doğrudan PKK'nın hesabı." diye söyledi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal