İsveçli Pil Üreticisi Northvolt, Volkswagen'den 14 Milyar Dolarlık Sipariş Aldı

İsveçli batarya üreticisi Northvolt, önümüzdeki 10 yıl için Volkswagen ile 14 milyar dolarlık devasa bir batarya siparişi imzaladı.

15.03.2021-15:35 - (Son Güncelleme: 15.03.2021-15:35) İsveçli Pil Üreticisi Northvolt, Volkswagen'den 14 Milyar Dolarlık Sipariş Aldı

Büyük satın alma, Volkswagen'in elektrikli araçlara görkemli girişi için bataryaları nereden alacağına dair bazı soruları açıklığa kavuşturuyor. 14 Milyar dolarlık satın alma sayesinde otomobil üreticisinin 2025 yılına kadar 1,5 milyon elektrikli araç üretim kapasitesine ulaşması ön görülüyor.

Anlaşma, Northvolt'un yalnızca Volkswagen Grubu'nun Avrupa'daki akü hücreleri için stratejik lider tedarikçi haline gelmesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Alman otomobil üreticisinin Northvolt'un hisse sahipliğini artırmasını da içeriyor.

İki şirketin açıklamasına göre, ortaklık anlaşmasının bir parçası olarak, Northvolt'un İsveç'teki gigafactory'sinin genişletileceğini ve Northvolt'un, Almanya, Salzgitter'deki ortak girişim hissesini Volkswagen'e satmayı kabul ettiğini, çünkü otomobil üreticisi Avrupa çapında pil üretim çabalarını artırmayı planladığını söyledi.

Northvolt'un kurucu ortağı ve CEO'su Peter Carlsson yaptığı açıklamada; "Volkswagen önümüzdeki yolculukta kilit bir yatırımcı, müşteri ve ortak. Elektrikli araç filosunu hızla genişletirken onlara gezegendeki en çevreci aküyü sağlama hedefiyle çok çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

2019'da Goldman Sachs ve Volkswagen önderliğindeki yatırımcılardan finansman olarak 1 milyar dolar toplayan Northvolt’un diğer ortakları ve müşterileri arasında ABB, BMW Group, Scania, Siemens, Vattenfall ve Vestas bulununuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal